Μέχρι τώρα, εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών μέσω διαδικτύου και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των δύο νεαρών για απάτη με υπολογιστή.
Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου Χαλκιδικής σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, που ερευνούσαν την υπόθεση έφτασαν στα ίχνη των δύο νεαρών που όπως προέκυψε, τουλάχιστον δύο φορές κατά το χρονικό διάστημα από 21.09.2012 έως 20.11.2012 εξαπάτησαν υποψήφιους αγοραστές κινητών τηλεφώνων από τον Πολύγυρο Χαλκιδικής, τη Σάμο και τη Ρόδο, προσποιούμενοι τους πωλητές κινητών τηλεφώνων και αναρτώντας σχετική ηλεκτρονική αγγελία με χαμηλές τιμές.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, κατόρθωσαν να εξαπατήσουν τους δύο πολίτες, από τους οποίους πήραν το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ, μέσω πληρωμής με αντικαταβολή σε εταιρεία ταχυμεταφορών, παραδίδοντας τελικά άλλα κινητά τηλέφωνα από αυτά που είχαν συμφωνήσει και σε κακή κατάσταση.

Επιπλέον, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, στην κατοχή των νεαρών στο Ηράκλειο Κρήτης, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ, ενώ ο 18χρονος φέρεται να συμμετείχε συνολικά σε οκτώ περιπτώσεις απάτης με την ίδια μέθοδο.

Συνεχίζονται οι έρευνες για την εξακρίβωση καιάλλων παρόμοιων αξιόποινων πράξεων σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών.

Πηγή: dete.gr
TAGS