Ενισχύεται το ΕΣΥ μέσω του ΕΣΠΑ

Ενισχύεται το ΕΣΥ μέσω του ΕΣΠΑ
Ανακαινίζεται η Μονάδα Μεταμοσχεύσεων και Χειρουργικής στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Λαϊκό», έπειτα από απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου. 

Η υλοποίηση του έργου, προϋπολογιζόμενης δαπάνης 1.998.750 ευρώ, θα γίνει με αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων του ΕΣΠΑ 2007-2013. Επίσης, εγκρίθηκε, προμήθεια τεσσάρων ασθενοφόρων αυτοκινήτων και ενός ασθενοφόρου αυτοκινήτου τύπου κινητής μονάδας επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας, συνολικού προϋπολογισμού 510.000 ευρώ, για την κάλυψη του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας «Ελένη Θ. Δημητρίου» και του Κέντρου Υγείας Αμυνταίου. Και αυτό το έργο θα υλοποιηθεί με αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων του ΕΣΠΑ. 

«Παρά τη δυσμενή δημοσιονομική συγκυρία, με τις ανωτέρω αποφάσεις του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου, για μια ακόμη φορά καταδεικνύεται η προσπάθεια ενίσχυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων εργαλείων ανάπτυξης και πολιτικής, όπως η κοινοτική χρηματοδότηση» αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο