Μεγάλη πτώση τζίρου σημείωσαν οι εμπορικές επιχειρήσεις της Τρίπολης, που κυμαίνεται από 20% ως 47% κατά τη διάρκεια των ημερών της εορταστικής περιόδου, ενώ αποδοτικότερη για τους εμπόρους ήταν μόνο η Κυριακή προ των Χριστουγέννων, όπως δείχνει έρευνα του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης.
Ειδικότερα, σε τηλεφωνική έρευνα που πραγματοποίησε την Πέμπτη και την Παρασκευή, 3 και 4 Ιανουαρίου, ο Εμπορικός Σύλλογος Τρίπολης μεταξύ των μελών του, προκύπτουν ενδιαφέροντα συμπεράσματα για την εμπορική κίνηση στη διάρκεια των εορτών.

Ενδεικτικό του κλίματος της αγοράς είναι το γεγονός ότι μόνο το 3,67% των ερωτηθέντων απάντησε ότι είχε αύξηση των πωλήσεων σε σχέση με την περσινή περίοδο, ενώ το συντριπτικό 76,15% είχε μείωση και το 20% έμεινε στα ίδια επίπεδα.

Στην έρευνα οι περισσότεροι καταστηματάρχες, σε ποσοστό 60%, απαντούν ότι η πρώτη Κυριακή, δηλαδή πριν από τα Χριστούγεννα, ήταν πιο αποδοτική, ενώ τέλος αρνητικές εμφανίζονται οι προοπτικές, αφού όλοι όσοι ερωτήθηκαν σχετικά εκτιμούν για το 2013 ότι η αγορά θα είναι στάσιμη ή θα έχει καθοδική πορεία.