Κατακόρυφη πτώση του τζίρου στα καταστήματα της Τρίπολης την εορταστική περίοδο

Κατακόρυφη πτώση του τζίρου στα καταστήματα της Τρίπολης την εορταστική περίοδο
Μεγάλη πτώση τζίρου σημείωσαν οι εμπορικές επιχειρήσεις της Τρίπολης, που κυμαίνεται από 20% ως 47% κατά τη διάρκεια των ημερών της εορταστικής περιόδου, ενώ αποδοτικότερη για τους εμπόρους ήταν μόνο η Κυριακή προ των Χριστουγέννων, όπως δείχνει έρευνα του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης.
Ειδικότερα, σε τηλεφωνική έρευνα που πραγματοποίησε την Πέμπτη και την Παρασκευή, 3 και 4 Ιανουαρίου, ο Εμπορικός Σύλλογος Τρίπολης μεταξύ των μελών του, προκύπτουν ενδιαφέροντα συμπεράσματα για την εμπορική κίνηση στη διάρκεια των εορτών.

Ενδεικτικό του κλίματος της αγοράς είναι το γεγονός ότι μόνο το 3,67% των ερωτηθέντων απάντησε ότι είχε αύξηση των πωλήσεων σε σχέση με την περσινή περίοδο, ενώ το συντριπτικό 76,15% είχε μείωση και το 20% έμεινε στα ίδια επίπεδα.

Στην έρευνα οι περισσότεροι καταστηματάρχες, σε ποσοστό 60%, απαντούν ότι η πρώτη Κυριακή, δηλαδή πριν από τα Χριστούγεννα, ήταν πιο αποδοτική, ενώ τέλος αρνητικές εμφανίζονται οι προοπτικές, αφού όλοι όσοι ερωτήθηκαν σχετικά εκτιμούν για το 2013 ότι η αγορά θα είναι στάσιμη ή θα έχει καθοδική πορεία.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο