Συνεχίζεται η κατάληψη στο κέντρο ελέγχου κυκλοφορίας του μετρό στα Σεπόλια από τους εργαζομένους, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι «δρομολογείται σχέδιο υποβάθμισης της εταιρείας για να δοθεί σε ιδιωτικά συμφέροντα» και αντιδρούν στην ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο.  
Η κατάληψη θα συνεχιστεί και αύριο αφού δεν πρόκειται να αποχωρήσουν από τον πύργο ελέγχου εάν δεν υπάρξει θετική εξέλιξη στα αιτήματα τους, ενώ στα Σεπόλια βρίσκονται για συμπαράσταση εργαζόμενοι από άλλα μέσα σταθερής τροχιάς καθώς και εργαζόμενοι της Χαλυβουργικής, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ  πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Μετρό, Αντώνης Σταματόπουλος.  

Όσον αφορά στις καθυστερήσεις στα δρομολόγια, σημειώνει «αυτές αύριο θα είναι πιο έντονες, μιας και οι συρμοί δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες».  

Υπενθυμίζεται ότι το Σωματείο Εργαζομένων του μετρό προέβη σε αιφνίδια κατάληψη από τα ξημερώματα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βγουν από τα αμαξοστάσια οι συρμοί του μετρό και να υπάρχουν καθυστερήσεις στη «γραμμή 2» (Αγ. Αντώνιος- Αγ. Δημήτριος) και στη στη «γραμμή 3» (Αιγάλεω- Δουκ. Πλακεντίας).  
Οι εργαζόμενοι ζητούν την παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα προκει
μένου να διαπιστωθεί ότι το μετρό δεν είναι ελλειμματική επιχείρηση, καθώς ένα εκατομμύριο επιβάτες το χρησιμοποιούν καθημερινά για τις μετακινήσεις τους.  

Σε ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι τονίζουν: «Βρισκόμαστε σε κατάληψη στο κέντρο ελέγχου κυκλοφορίας των Σεπολίων, αντιστεκόμενοι στη μεθόδευση του υπουργείου, να απαξιώσει το κοινωνικό έργο του σιδηροδρόμου, παρουσιάζοντας την εταιρεία προβληματική.

Με το πρόσχημα της εξυγίανσης, η κυβέρνηση βάλει εναντίων των Συλλογικών μας Συμβάσεων, έτσι ώστε οι εργαζόμενοι των μέσων σταθερής τροχιάς, να αποτελέσουν φθηνό "εργατικό κρέας" στις ορέξεις των δουλεμπόρων - εργολάβων, που καραδοκούν να αναλάβουν τη συντήρηση και την εν γένει λειτουργία του μέσου».  Και καταλήγουν «ο αγώνας μας θα έχει διάρκεια, συνέχεια και συνέπεια μέχρι την τελική νίκη».