Την έντονη αντίδρασή του στην πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης για ανοικτά καταστήματα τις Κυριακές εκφράζει μέσα από το προσωπικό του ιστολόγιο ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιος, τονίζοντας ότι «η εργασία της Κυριακής είναι καταραμένη».
«Η Πολιτεία, παρασυρόμενη ή και καθοδηγούμενη από τις μασσωνικές και τις αθείστικές αρχές της παγκοσμιοποιήσεως, αποπειράθηκε να καταργήσει την αργία της Κυριακής! Δεν της έφθανε, βλέπετε, το γεγονός, ότι κατά τις έξι υπόλοιπες εργάσιμες ημέρες της εβδομάδος "ψυχή δεν πατάει στο μαγαζί μου", όπως επί λέξει χαρακτηριστικά μας έλεγε κάποιος καταστηματάρχης εδώ στο Αίγιο, επιχειρεί να ανοίξει τα καταστήματα και την "άλλη", την "εβδόμη ημέρα" ή αλλοιώς "τήν ημέρα του Κυρίου", έτσι ώστε να ανατραπεί ἐκ βάθρων η όποια ισορροπία στην εκκλησιαστική, την οικογενειακή και την κοινωνική ζωή των Ελλήνων πολιτών» γράφει ο Αμβρόσιος.

Τονίζοντας ότι η Κυριακή ανήκει στο Θεό ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας συνεχίζει, λέγοντας:
«Όσοι επιχειρούν να καταργήσουν την αργία της Κυριακής υποβαθμίζουν τον άνθρωπο και τον μετατάσσουν από ελεύθερο σε σκλάβο, λέγοντάς του: "Δούλευε και σκάσε! Σκάσε και δούλευε!". Με άλλα λόγια ο άνθρωπος από Βασιληάς της Κτίσεως μετατάσσεται στην κατηγορία των ζώων! Το ζώο βόσκει, δηλ. εργάζεται, κοπρίζει και κοιμάται! Υπηρετεί το αφεντικό του! Δεν έχει "προσωπική ζωή"!».

Ο Αμβρόσιος υπογραμμίζει ότι όσοι επιχειρούν να καταργήσουν την αργία της Κυριακής «θέλουν να μας αποκόψουν από την Εκκλησία», «θέλουν να μας οδηγήσουν στην αθεΐα, η την θρησκευτική ομογενοποίηση».

«Τώρα λοιπόν θα καταλάβετε το πώς και διατί είναι καταραμένη η εργασία της Κυριακής. Ο χρόνος της Κυριακής δεν είναι δικός μας! Ανήκει στο Θεό! Άρα ο χρόνος που χρησιμοποιείται για βιοπορισμό μας, για κέρδος κλπ. είναι χρόνος κλεμμένος! Τον κλέβουμε από το Θεό! Επομένως τα παράγωγα αυτού του χρόνου είναι καταραμένα! Δεν έχουν την ευλογία του Θεού!».

Πηγή: in.gr