Ισχυρή σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στις 16.16 το απόγευμα στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, το μέγεθος του σεισμού ήταν 5,9 Ρίχτερ.

Ο σεισμός ήταν υποθαλάσσιος σε βάθος 29 χιλιομέτρων και το επίκεντρο είναι 40 χλμ νοτιοανατολικά της Λήμνου. 

Η σεισμική δονηση έγινε αισθητή σχεδόν σε όλη τη χώρα, ενώ μέχρι στιγμής στις αρμόδιες υπηρεσίες της Αυτοδιοίκησης, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Οι κάτοικοι πάντως και κυρίως αυτοί της Λήμνου βγήκαν στους δρόμους, αλλά επέστρεψαν άμεσα στα σπίτια τους λόγω του ψύχους που επικρατεί στα νησιά.

«Ο κόσμος ανησύχησε αλλά κανένα πρόβλημα δεν έχει αναφερθεί» δήλωσε ο Δήμαρχος Λήμνου Αντώνης Χατζηδιαμαντής


Πηγές της ΔΕΗ ανέφεραν ότι χωρίς  προβλήματα λειτουργούν οι μονάδες ηλεκτροπαραγωγής και τα δίκτυα μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου


Από την πλευρά του, ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, καθηγητής Σεισμολογίας Κωνσταντίνος Μακρόπουλος εμφανίστηκε καθησυχαστικός, δηλώνοντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η συγκεκριμένη περιοχή έχει ιστορικό σεισμών αντίστοιχου μεγέθους. 

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με το στρατιωτικό διοικητή της Λήμνου Ταξίαρχο Δημήτριο Μπαλαφούτη, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση στο νησί. Ο κ. Παναγιωτόπουλος ζήτησε από τη στρατιωτική διοίκηση να είναι σε ετοιμότητα για να παράσχει κάθε βοήθεια που τυχόν ζητηθεί από τις αρχές.