Ολοκληρώθηκε, αργά το μεσημέρι, η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την εκλογή του προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου και των τακτικών και αναπληρωματικών μελών της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.
Νωρίτερα, πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Νάσος Γιακαλής, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου εκλέχθηκε ο Στάυρος Δημηρούδης με 27 ψήφους σε σύνολο 31 που συμμετείχαν στην ψηφοφορία. Αντιπρόεδρος εκλέχτηκε ο Πολυκράτης Κωνσταντινίδης με 27 ψήφους και Γραμματέας η Καλλιόπη Γόμου-Πρωτογεράκη με 26 ψήφους.

Τακτικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής εκλέχτηκαν οι: Παναγιώτης Προβέτζας, Σάββας Βαρελτζής, Νικόλαος Λεοντάρας, Αλέξανδρος Λυμπέρης, Στρατής Τζιμής και Στρατής Κόρακας.

Αναπληρωματικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής εκλέχτηκαν οι: Θεολόγος Πατερέλλης, Γιάννης Σιάχος, Θεόδωρος Βουνατσής, Χρήστος Καραπαναγιώτης, Σταμάτης Κάρμαντζης και Σταμάτης Φιλιππής.

Υπενθυμίζεται ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο θα συνεδριάσει και αύριο το πρωί με μοναδικό θέμα τη «Λειτουργία και Ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Προβλήματα από το Σχέδιο "Αθηνά" και το Νόμο 4093/2012».