Σαφής είναι η πρόθεση του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος να κλείσει οριστικά την 8η ΕΜΑΚ Θεσσαλίας που εδρεύει στην ΒΙ.ΠΕ Λάρισας σύμφωνα με την Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Θεσσαλίας.

Σε σχετική ανακοίνωσή τους εξηγούν πως «αυτή είναι η θέση που εξέφρασε ο Αρχηγός του Σώματος στη συνάντηση που είχε με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος στις 4-1-2013».

Και προσθέτουν: «σύμφωνα με τα όσα είπε ο Αρχηγός του Π.Σ,το κλείσιμο της 8ης ΕΜΑΚ εντάσσεται στην αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του Π.Σ ΚΑΙ το οποίο ο ίδιος χαρακτήρισε στην ουσία ως αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Σώματος.

Το θέμα της 8ης ΕΜΑΚ έχει αναδείξει εδώ και ένα χρόνο το προεδρείο της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Θεσσαλίας, φέρνοντας στο φως τις επιλεκτικές προτάσεις κάποιας επιτροπής 5 αξιωματικών που όρισε το Α.Π.Σ το 2011 για την αναδιοργάνωση του Πυρ.Σώματος.

Η ΕΥΠΣΠ Θεσσαλίας με δελτία τύπου προς τα Μ.Μ.Ε και το διαδίκτυο καθώς και με επιστολές προς τον αρμόδιο Υπουργό, το Α.Π.Σ ,τους τοπικούς άρχοντες και όλους τους πολιτικούς της Θεσσαλίας, κατάφερε να φτάσει το θέμα ως τα έδρανα της Βουλής των Ελλήνων με τη μορφή επερωτήσεων από εκπροσώπους όλων σχεδόν των κομμάτων.

Η απάντηση του Υπουργείου και του Α.Π.Σ στο δελτίο τύπου του σωματείου μας της  6-10-2012 ήταν αόριστη: θα ληφθούν υπ’όψιν οι ιδιαιτερότητες της περιοχής, το φυσικό περιβάλλον ,οι βιομηχανίες και σε κάθε περίπτωση η εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών και η διασφάλιση της ζωής και της περιουσίας των πολιτών…

Αυτό που προκαλεί εντύπωση και εύλογα ερωτήματα είναι το πώς θα επιτευχθεί αναβάθμιση των Υπηρεσιών του πολύπαθου νομού Λάρισας και του Θεσσαλικού διαμερίσματος, κλείνοντας μια Υπηρεσία πρώτης γραμμής που δεν κοστίζει ούτε ένα ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο αφού στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτήριο; Πώς θα αναβαθμιστεί η προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών της Θεσσαλίας όταν εξαφανίζεται μια Υπηρεσία με άρτια εκπαιδευμένο και εξειδικευμένο προσωπικό, με μηχανολογικό εξοπλισμό εκατομμυρίων ευρώ, μέρος του οποίου αποκτήθηκε με δωρεές ιδιωτών αποκλειστικά προς την 8η ΕΜΑΚ ; Πως θα πεισθούν οι πολίτες που κινδυνεύουν ότι πρέπει να κάνουν υπομονή εως ότου έρθει βοήθεια από διασώστες εκτός Θεσσαλίας; Τελευταίο τρανταχτό παράδειγμα αποτελεί η εύρεση και διάσωση ενός συνανθρώπου μας που χάθηκε στον Κίσαβο στις 30 Δεκεμβρίου.

Οι άνδρες της 8ης ΕΜΑΚ, άριστοι ορειβάτες και γνώστες όλου του ορεινού όγκου της Θεσσαλίας, κατάφεραν σε 2,5 ώρες από την έναρξη της επιχείρησης να εντοπίσουν και να διασώσουν τον συνάνθρωπό μας. Ποιά θα ήταν άραγε η τύχη του αν περίμενε βοήθεια από ομάδα διασωστών της Θεσσαλονίκης ή της Αθήνας;

Το προεδρείο της ΕΥΠΣΠ Θεσσαλίας,σε άρρηκτη συνεργασία με τους συνδικαλιστές εκπροσώπους της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος στη Θεσσαλία, παλεύει συνεχώς  για να μην κλείσει η 8η ΕΜΑΚ και καμία άλλη Υπηρεσία στο νομό Λάρισας και στη Θεσσαλία.

Εδώ και ένα χρόνο έχουν εξαντλήσει κάθε μέσο για την ανάδειξη του προβλήματος και περιμένουν πια τη δυναμική παρέμβαση των τοπικών πολιτικών για να σταματήσει η συνεχιζόμενη υποβάθμιση της ασφάλειας των πολιτών της Θεσσαλίας».

Πηγή: onlarissa.gr