Αποχώρησε η ελληνική φρεγάτα "Θεμιστοκλής" από συγκεκριμένες φάσεις τουρκικής άσκησης.

Η αποχώρηση έγινε καθώς στη διάρκεια της άσκησης και σε δύο φάσεις αεροναυτικής συνεργασίας, τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, τα οποία συμμετείχαν σε αυτή, προχώρησαν σε παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου και παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας του FIR Αθηνών.

Για την άσκηση, η οποία διεξάγεται στην περιοχή ανατολικής Μεσογείου από 01 έως 11 Νοεμβρίου 2010, είχε ζητηθεί δέσμευση περιοχών εντός του FIR ΑΘΗΝΩΝ , οι οποίες εγκρίθηκαν από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ, κατά τη διάρκεια της άσκησης και σε δυο φάσεις αεροναυτικής συνεργασίας, τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, τα οποία συμμετείχαν σε αυτή, προχώρησαν σε παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου και παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας του FIR ΑΘΗΝΩΝ. Στις περιπτώσεις αυτές, δόθηκε εντολή αποχώρησης της ελληνικής Φρεγάτας από τις συγκεκριμένες φάσεις της άσκησης, ενημερώνοντας παράλληλα τις Νατοϊκές αρχές για τα αίτια της αποχώρησης.

Όλα τα τουρκικά αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν και αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική, ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ.