«Κυνηγητό» μεταξύ ΜΑΤ και αντιεξουσιαστών από τη βίλα Αμαλίας στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ πραγματοποιήθηκε το πρωί στην περιοχή της πλατείας Βικτωρίας. Η Αστυνομία επιχείρησε δύο εφόδους για να απομακρύνει τους καταληψίες από τα κτίρια. Η επέμβαση των ΜΑΤ με τη συνδρομή των ΕΚΑΜ ήταν μεν έγκαιρη, αλλά και οι αντιεξουσιαστές δεν πρόβαλαν καμία αντίσταση κατά τη σύλληψη τους.

Πιο συγκεκριμένα, η ανακατάληψη στη βίλα Αμαλίας, από 40 αντιεξουσιαστές έληξε έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση της Αστυνομίας. Δυνάμεις των ΕΚΑΜ και των ΜΑΤ έσπασαν την πόρτα του κτιρίου και εισέβαλαν στο χώρο οδηγώντας στην έξοδο τους καταληψίες. Οι 40 καταληψίες μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ.

Την ίδια ώρα, όσο η ΕΛ.ΑΣ. προχωρούσε σε συλλήψεις, στην πλατεία Βικτωρίας, πραγματοποιούνταν συγκέντρωση διαμαρτυρτίας σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους καταληψίες της βίλας Αμαλίας. Ξεφεύγοντας της προσοχής των αστυνομικών εισέβαλαν στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ στην Αγίου Κωνσταντίνου και τα κατέβαλαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Μάλιστα οι αντιεξουσιαστές εξέδωσαν ανακοίνωση κατά της πολιτικής του κόμματος
Στο σημείο έσπευσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, ενώ η ισχυρή αστυνομική δύναμη πραγματοποίησε έφοδο απομακρύνοντας τους καταληψίες.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ και οι δηλώσεις Δένδια

«Σήμερα το πρωί, ομάδα περίπου 150 ατόμων τα οποία έφεραν κράνη, αντισφυξιογόνες μάσκες και αυτοσχέδιες ασπίδες επιτέθηκαν στην αστυνομική δύναμη που επιτρηρουσε το κτίριο της βίλας Αμαλίας. Από αυτούς 101 εισήλθαν στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου και οι άλλοι αποχώρησαν. Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε επιχείρηση και συνελήφθησαν όλοι όσοι είχαν εισέλθει στο κτίριο. Σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία και θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα εντός της ημέρας». Σε δηλώσεις του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν θα ανεχθεί άλλα τέτοια φαινόμενα ανομίας και κάλεσε όλα τα κόμματα της Βουλής να καταδικάσουν τα περιστατικά καταλήψεων ιδίως σε γραφεία κοινοβουλευτικού κόμματος.


Το κείμενο που έγραψαν οι καταληψίες

Όσο η ΕΛ.ΑΣ. επιχειρούσε να εισβάλει μέσα στο κτήριο της βίλας Αμαλία οι καταληψίες ανήρτησαν ένα κείμενο που έγραψαν μέσα από το κτήριο, αναφέροντας ότι η «Villa Amalias βρίσκεται και πάλι στα χέρια του κόσμου της αντίστασης. Δίπλα στους εργάτες, τους ανέργους, τους αστέγους, ντόπιους και μετανάστες, τους αγωνιστές». 
Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο πιο κάτω. 

 «Σήμερα 9/1/2013 ανακαταλάβαμε τη Villa Amalias δίνοντας τέλος στο καθεστώς ανομίας στο οποίο βρισκόταν από τις 20/12/2012. Η Villa Amalias βρίσκεται και πάλι στα χέρια του κόσμου της αντίστασης. Δίπλα στους εργάτες, τους ανέργους, τους αστέγους, ντόπιους και μετανάστες, τους αγωνιστές.

Σταθερό ανάχωμα απέναντι σε ένα καθεστώς μόνιμης έκτακτης ανάγκης που στόχο του έχει να επιβάλλει το σύγχρονο ολοκληρωτισμό. Στον καιρό του μνημονιακού κανιβαλισμού με συνέπεια-συνέχεια και πείσμα παίρνουμε πίσω αυτά που μας ανήκουν.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ

Αλληλεγγύη στον 98FM, στο Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι ΑΣΟΕΕ και σε όλες τις καταλήψεις και τους αυτοοργανωμένους χώρους
ΠΟΡΕΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 12/1/2013, 12:00, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
VILLA AMALIAS».


Αναστασία Γαλάνη 
TAGS