Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 3 μ.μ. σε αίθουσα του Πολυτεχνείου από ομάδα αντιεξουσιαστών αλλυλέγγυους προς τους συλληφθέντες της βίλας Αμαλίας. Η πορεία των αντιεξουσιαστών αυτήν την ώρα βρίσκεται στο Πολυτεχνείο, έπειτα από συγκρούσεις με τους αστυνομικούς.
Ένταση επικράτησε, νωρίτερα, στη μία το μεσημέρι, κατά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήσαν αντιεξουσιαστές έξω από το υπουργείο Ανάπτυξης. Ομάδα διαμαρτυρόμενων πέταξε μολότοφ στους αστυνομικούς και τα ΜΑΤ απάντησαν με ρίψη χημικών.

Περίπου 200 άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο στο κέντρο της Αθήνας φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της βίλας Αμαλίας και των καταλήψεων, ενώ ζητούν την απελευθέρωση των συλληφθέντων συντρόφων τους.

Η αστυνομία έκανε χρήση βομβών κρότου λάμψης και δακρυγόνων στην Ερμού προκειμένου να απωθήσει το πλήθος, την ώρα που δεκάδες πολίτες βρίσκονταν στα καταστήματα. Αυτή την ώρα είναι κλειστή η οδός Μητροπόλεως και η οδός Νίκης.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα έπειτα από επιχείρησεις της Αστυνομίας στη βίλα Αμαλίας και στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ προσήχθησαν 101 αντεξουσιαστές που είχαν καταλάβει τα δύο κτίρια.

Νωρίτερα, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, αναφερόμενος στις σημερινές καταλήψεις, δήλωσε: Η δημοκρατική κοινωνία δεν μπορεί να επιτρέψει στις δυνάμεις της ανομίας και του χάους να ανακόψουν την πορεία της χώρας προς την ανάκαμψη.

Ο υπουργός χαρακτήρισε «μέγιστη πρόκληση» την κατάληψη γραφείων κοινοβουλευτικών κομμάτων, όπως συγκεκριμένα στην περίπτωση της ΔΗΜΑΡ, ενώ τόνισε ότι χρειάζεται όλα τα κόμματα να πάρουν θέση για το θέμα.

Σχετικό θέμα: Καταλήψεις από αντιεξουσιαστές σε βίλα Αμαλίας και γραφεία της ΔΗΜΑΡ  

 Νεολαία ΣΥΝ για βίλα Αμαλίας: Σαμαράς και Δένδιας έδειξαν σήμερα το άγχος τους