Για παράβαση του Νόμου περί ζωοκλοπής αλλά και παράνομη οπλοκατοχή συνελήφθη σε περιοχή του Δήμου Πλατανιά, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, ένας 51χρονος άνδρας.

Όλα ξεκίνησαν όταν το πρωί μία 64χρονη γυναίκα κατήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων ότι άγνωστος δράστης, κατά το χρονικό διάστημα από τον Μάρτιο 2012 έως και το βράδυ της Τρίτης προς Τετάρτη αφαίρεσε σταδιακά, από αγροτική περιοχή στον Ταυρωνίτη του Δήμου Πλατανιά, τριάντα  κυψέλες μελισσών, συνολικής αξίας τεσσάρων χιλιάδων πεντακοσίων (4.500) Ευρώ.

Από την διενεργηθείσα προανάκριση προέκυψε ότι δράστης της κλοπής ήταν ο 51χρονος. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς παρουσία δικαστικού λειτουργού, σε αγροτεμάχια ιδιοκτησίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 46 κυψέλες μελισσών, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει, εκ των οποίων οι 30 είχαν συγκεκριμένο κωδικό από την Διεύθυνσης Γεωργίας, που ανήκει στην 64χρονη, ενώ οι 16 είχαν διαφορετικούς κωδικούς μεταξύ τους και εξετάζεται η προέλευση τους.

Ο 51χρονος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων. Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες ομοειδείς πράξεις.

Πηγή: cretalive.gr