Στα δικαστήρια της Ευελπίδων οδηγούνται εντός της ημέρας οι 92 συλληφθέντες από τη βίλα Αμαλίας μετά την ανακατάληψη του κτηρίου τα ξημερώματα της Τετάρτης και την επέμβαση της αστυνομίας
Στη 1 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από το χώρο των δικαστηρίων. Από την κατάληψη στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, που έγινε σε ένδειξη συμπαράστασης στους καταληψίες της βίλας Αμαλίας, προσήχθησαν 40 άτομα, τα οποία στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθερα.

Η ανακατάληψη της βίλας Αμαλίας πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης κι ενώ το κτήριο βρισκόταν υπό την επιτήρηση αστυνομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα άτομα που πραγματοποίησαν την ανακατάληψη χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Η πρώτη πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίθεση στους αστυνομικούς που επιτηρούσαν το χώρο, προκειμένου να τους αποσπάσουν την προσοχή, την ώρα που η δεύτερη ομάδα έσπαγε τα λουκέτα και έμπαινε στο κτίριο.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας αρχικά προχώρησαν σε ρίψεις χημικών μέσα στο κτήριο και αργότερα πραγματοποίησαν έφοδο.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, σύμφωνα με την Αστυνομία, κράνη, αντιασφυξιογόνες μάσκες και μια αυτοσχέδια ασπίδα.
Λίγη ώρα αργότερα, περίπου 40 άτομα μπήκαν και κατέλαβαν τα γραφεία της Δημοκρατικής Αριστεράς, σε ένδειξη συμπαράστασης στους καταληψίες της βίλας Αμαλίας.

Έπειτα από επέμβαση ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. η κατάληψη έληξε και προσήχθησαν περίπου 40 άτομα.