Ένα γάντι, το οποίο εντόπισαν οι αστυνομικοί στην αυλή του σπιτιού, πιθανόν να οδηγήσει στην αποκάλυψη της ταυτότητας του αδίστακτου δράστη, που δολοφόνησε εν ψυχρώ τις δύο ηλικιωμένες αδελφές μέσα στο σπίτι τους στον ορεινό οικισμό Κομνηνά της Ξάνθης. Ο δράστης πέρασε από εκεί κατά τη διαφυγή του, αλλά μάλλον του έπεσε χωρίς να το αντιληφθεί.
Ο ιατροδικαστής Νίκος Κιφνίδης που εξέτασε τις σορούς των δυο θυμάτων διαπίστωσε ότι και οι δυο γυναίκες είχαν χτυπηθεί με πρωτοφανή αγριότητα με αιχμηρό αντικείμενο, η μία στο πρόσωπο και η άλλη στο κεφάλι. Και των δυο τα τραύματα ήταν θανατηφόρα. Η νεκροτομή που θα γίνει στο νοσοκομείο της Ξάνθης αναμένεται να αποκαλύψει περισσότερα.

Ωστόσο, απορίες προκαλεί το γεγονός ότι ο δράστης σκότωσε την 80χρονη που ήταν κατάκοιτη με σοβαρά προβλήματα υγείας, αφού πρώτα την έδεσε χειροπόδαρα με ρούχα που βρήκε μέσα στο σπίτι! Με τον ίδιο τρόπο είχε δέσει και την 71χρονη αδελφή της που την φρόντιζε, η οποία βρέθηκε πεσμένη μπρούμυτα στο δάπεδο μέσα σε μια λίμνη αίματος!

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο άγνωστος ή οι άγνωστοι δράστες παραβίασαν παράθυρο στο ισόγειο του σπιτιού, που βρίσκεται στην άκρη του χωριού για να εισέλθουν μέσα σε αυτό και τις αιφνιδίασαν. Το κίνητρο φαίνεται πως ήταν η ληστεία αφού το σπίτι βρέθηκε αναστατωμένο. Παρόλα αυτά, άγνωστοι παραμένουν οι λόγοι της δολοφονίας τους.

Οι δύο γυναίκες είχαν εγκατασταθεί πριν από περίπου ένα χρόνο στη διώροφη κατοικία στα Κομνηνά Ξάνθης, αφού ως τότε κατοικούσαν στην Αθήνα.

Όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι του χωριού οι άτυχες ηλικιωμένες αδελφές ήταν καλόκαρδες και ευκατάστατες οικονομικά για αυτό και πολλές φορές βοηθούσαν όσους είχαν ανάγκη, ενώ τις σορούς τους βρήκε ένας υπάλληλος που έφερνε φιάλες υγραερίου στο σπίτι τους.