Ποινικές διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των 92 ατόμων που συνελήφθησαν χθες για την ανακατάληψη της βίλας Αμαλία. Ενώπιον του εισαγγελέα λογοδοτούν και οι οκτώ συλληφθέντες για την κατάλληψη στη βίλα Μαρία Κάλλας.

Ειδικότερα, εναντίον τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για ένα κακούργημα (σύμφωνα με τις διατάξεις του «κουκουλονόμου» περί κάλυψης χαρακτηριστικών) και για δύο πλημελλήματα. 


Τη μεταγωγή τους στην Ευελπίδων ανέμενε ομάδα ατόμων που είχε προγραμματίσει να πραγματοποιήσει στις 13.00 συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τα δικαστήρια. Ωστόσο, οι 92 τελικά δεν οδηγήθηκαν στα δικαστήρια, αλλά ο εισαγγελέας μετέβη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.


Αυτή την ώρα, οι συλληφθέντες οδηγούνται ανά 10 στον ανακριτή από τον οποίο λαμβάνουν προθεσμία για τις απολογίες τους.


Σήμερα, στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί μοτοπορεία σε ένδειξη αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της βίλας Αμαλία, στις 18.00 το απόγευμα, με προσυγκέντρωση στην Καμάρα.


Οι συλληφθέντες μέσα από τη ΓΑΔΑ εξέδωσαν ανακοίνωση, στην οποία δηλώνουν την «αδιαπραγμάτευτη θέση τους για τους κοινωνικούς χώρους που στηρίζουμε και μας στηρίζουν».

«Ανακαταλάβαμε τη φυλασσόμενη  βίλα Αμαλία γνωρίζοντας ότι θα δεχτούμε επίθεση και προφανώς θα συλληφθούμε. Θα το ξανακάνουμε όσες φορές χρειαστεί και για αυτήν και για οποιονδήποτε άλλο κοινωνικό χώρο αντίστασης των από τα κάτω χτυπηθεί» τονίζεται.