Ο κ. Ιωάννης Τσιάλτας και ο κ. Παναγιώτης Βασιλόπουλος θα είναι ο νέος πρόεδρος κι αντιπρόεδρος αντίστοιχα του ΕΦΕΤ, μετά τη θετική γνώμη που έλαβε η σχετική πρόταση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθ. Τσαυτάρη από την Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής κατά τη σημερινή της συνεδρίαση.
Η απόφαση αυτή ακολούθησε την απόφαση παραίτησης του μέχρι πρότινος προέδρου, Γιάννη Μίχα.

Κατόπιν τούτου, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα προχωρήσει άμεσα στην τοποθέτηση του συνόλου του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΦΕΤ.

«Επιθυμώ να ευχαριστήσω από καρδιάς όλες και όλους του εργαζομένους στον ΕΦΕΤ, το άρτια καταρτισμένο επιστημονικό του προσωπικό σε ολόκληρη την Ελλάδα, που στο διάστημα της θητείας μου εργάστηκε με επιμονή και αφοσίωση για να πετύχει ο ΕΦΕΤ τους στόχους του. Ο ΕΦΕΤ, όπως και κάθε δημόσιος οργανισμός οφείλει και πρέπει να ασκεί τις αρμοδιότητές του πέρα και έξω από κόμματα και μηχανισμούς, πρότασή μου προς την κυβέρνηση είναι ο ΕΦΕΤ να αποκτήσει αυτονομία και η επιλογή του προέδρου να γίνεται από τη Βουλή των Ελλήνων με διευρυμένη πλειοψηφία και πενταετή θητεία» είπε ο Γιάννης Μίχας στην αποχαιρετιστήριά του δήλωση.

Σημειώνεται ότι ο κ. Μίχας είχε καταγγείλει τον υπουργό για «ωμή παρέμβαση στο έργο λειτουργίας του ΕΦΕΤ» με πρόσφατη σχετική επιστολή του.