Κανονικά συνεχίζεται από τη Δευτέρα η μεταφορά των μαθητών της Θεσσαλονίκης, μετά από επαφές του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, αλλά και λόγω της αναστολής των κινητοποιήσεων των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων.
«Με συνεχείς επαφές και διαβούλευση και με τις δύο πλευρές, δίνουμε λύση σε ένα πρόβλημα που διαιωνίζεται και ταλαιπωρεί έξι χιλιάδες οικογένειες του νομού Θεσσαλονίκης», δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας. Όπως είπε, ο κ. Σταϊκούρας και οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών συνέβαλλαν ουσιαστικά σε αυτή την εξέλιξη.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλονίκης τους λεωφορειούχους, οι οποίοι, όπως είπε, σε ένδειξη καλής θέλησης στην έναρξη των νέων του καθηκόντων, ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους στις αρχές της εβδομάδας και δέχτηκαν τελικά μια επιπλέον μείωση στην αποζημίωση των δεδουλευμένων τους από προηγούμενα χρόνια. «Έτσι από Δευτέρα τα δρομολόγια συνεχίζονται κανονικά και με τον τρόπο αυτό είμαι βέβαιος ότι θα κλείσουμε ομαλά τη φετινή σχολική χρονιά», κατέληξε ο κ. Τζιτζικώστας.