Πάνω από 4.000 κόσμου συμμετείχαν στην συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας με αφετηρία τα Προπύλαια, μετά τις πρόσφατες επεμβάσεις της Αστυνομίας σε δημόσιους χώρους και κτίρια που τελούν υπό κατάληψη από ομάδες και οργανώσεις του αντιεξουσιαστικού και αναρχικού χώρουΟι διαδηλωτές ήταν περικυκλωμένοι απο ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις ενω νωρίτερα σημειώθηκε ένταση με την αστυνομία να κάνει χρήση χημικών.

Οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων και όχι προς την Βουλή όπως είχαν ανακοινώσει.

Η κεφαλή της πορείας έφτασε, λίγο μετά τις 14.00 το μεσημέρι, στην αρχή της λεωφόρου Αλεξάνδρας, υπό δρακόντεια αστυνομικά μέτρα και πολύ έντονη παρουσία αστυνομικών δυνάμεων ένθεν κακείθεν του δρόμου. 
 
Η πορεία ξεκίνησε νωρίτερα από τα Προπύλαια, όπου από νωρίς είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται ομάδες ατόμων. Για το λόγο αυτό σταδιακά η τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία στην Πανεπιστημίου, την Σταδίου, τμήμα της Βασιλίσσης Σοφίας και τους κάθετους δρόμους.

Παράλληλα, άνοιξαν οι σταθμοί του μετρό που από τις 10.00 το πρωί είχαν κλείσει για το κοινό. Οι ομάδες των αντιεξουσιαστών από διάφορες καταλήψεις στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά και οργανώσεις και πολίτες, διαμαρτύρονται για τις πρόσφατες επεμβάσεις της ΕΛ.ΑΣ. στην κατάληψη της Βίλας Αμαλίας, την δίωξη των καταληψιών σε βαθμό κακουργήματος, καθώς και την δρομολόγηση διαδικασιών κατάσχεσης του εξοπλισμού, που βρίσκεται στο κτίριο από τον Δήμο Αθηναίων.

Επίσης, για τις αντίστοιχες επεμβάσεις στην ΑΣΟΕΕ και σε άλλες περιπτώσεις.Αντίστοιχες κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Ιωάννινα και Πρέβεζα, όπου η ώρα συγκέντρωσης και εκκίνησης των συγκεντρώσεων είναι 12:00 ενώ σε Χανιά, Νάξο και Τρίκαλα μία ώρα νωρίτερα, στις 11:00.

Συγκέντρωση κατοίκων της Χαλκιδικής στο κέντρο της Αθήνας

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτήν την ώρα στο κέντρο της Αθήνας και επιτροπές αγώνα ενάντια στα μεταλλεία του Χρυσού της Χαλκιδικής. Η πορεία ξεκίνησε πριν από λίγη ώρα από τα Προπύλαια και κατευθύνεται δια μέσου της οδού Σταδίου προς την πλατεία Συντάγματος.

Οι εκατοντάδες διαμαρτυρόμενοι επέλεξαν έναν πρωτότυπο τρόπο για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην εξόρυξη χρυσού στην Χαλκιδική κρατώντας έναν επιτάφιο, που αποτελείται «από λίγα μόνο δέντρα, από τα χιλιάδες που κόβονται στις Σκουριές» όπως χαρακτηριστικά λένε.Επίσης ορισμένοι από τους διαδηλωτές φορούν στολές για την προστασία από τοξικά απόβλητα τις οποίες χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία.Προπορεύεται ομάδα «αγανακτισμένων μοτοσυκλετιστών» από την Αθήνα.