Τα δύο παιδάκια κλείδωσε η μητέρα στο σπίτι, αφού ο πατέρας ήταν για δουλειά και εκείνη έπρεπε να πάει για ψώνια. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε από βραχυκύκλωμα στο πλυντήριο και οι καπνοί έπνιξαν το σπίτι. Ο γείτονας και οι πυροσβέστες έσωσαν τα δυο κοριτσάκια 12 και 4 ετών αντίστοιχα.

Συνέβη στις 9.45΄ στην 1η πάροδο της οδού Καραϊσκάκη στη Λαμία. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο γείτονας στο LamiaReport, άκουσε το μεγαλύτερο από τα δυο αδελφάκια να έχει βγει στο μπαλκόνι και να φωνάζει βοήθεια.

Βγήκε στο μπαλκόνι και είδε να βγαίνουν από τον 1ο όροφο πυκνοί καπνοί και σοκαρισμένη τη 12χρονη να λέει ότι είναι μέσα η μικρή της αδελφή. Αμέσως πήρε τηλέφωνο στην πυροσβεστική και παίρνοντας τη σκάλα έτρεξε στο απέναντι διαμέρισμα. Ανέβηκε από τη σκάλα που είχε στήσει στη βεράντα και χωρίς να υπολογίσει τους καπνούς μπήκε μέσα στο σπίτι όπου βρήκε στην κουζίνα πνιγμένο στους καπνούς την μικρή 4χρονη.

Την έβγαλε αμέσως έξω. Εκείνη την ώρα έφτασαν και οι άνδρες της πυροσβεστικής που απεγκλώβισαν και τη μεγαλύτερη αδελφούλα του. «Βοήθησε ο Θεός και ήταν εδώ ο Γιώργος που έτρεξε και έσωσε το κοριτσάκι. Μπράβο και στους πυροσβέστες που ήρθαν πολύ γρήγορα» είπε στο LamiaReport ένας άλλος γείτονας.
TAGS