Με απόφαση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυβέρνησης, σε λίγο θα ξεκινήσει η ανέγερση διοδίων στην Εγνατία Οδό.

Μόνο που το σημείο στο οποίο θα δημιουργηθούν βρίσκεται σε... απόσταση αναπνοής από τα διόδια των Μαλγάρων!

Όπως προβλέπει η σχετική απόφαση , τα νέα διόδια θα βρίσκονται στον κάθετο άξονα Α/Κ Χαλάστρας – Μεθοριακός Σταθμός Ευζώνων».

Μπορείτε να διαβάσετε την απόφαση εδώ.


Διαμαρτυρίες με πανό σε Μάλγαρα και Λεπτοκαρυά

Την ίδια ώρα σε συμβολικό «άνοιγμα» των διοδίων σε τρία σημεία του εθνικού οδικού δικτύου, στους σταθμούς διοδίων στα Μάλγαρα, στη Λεπτοκαρυά και στις Αφίδνες από τις 12:00 ως τις 14:00 μετά το μεσημέρι, προχώρησαν κινήματα ενάντια στα διόδια, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παραπομπή σε δίκη οδηγών, οι οποίοι αρνήθηκαν να πληρώσουν διόδια, στη διάρκεια των κινητοποιήσεων που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια σε διάφορα σημεία εθνικών οδών της χώρας.

Στον σταθμό διοδίων των Μαλγάρων, συγκεντρώθηκαν περίπου 150 άτομα, περίπου 100 διαδηλωτές συμμετείχαν στην κινητοποίηση στο σταθμό της Λεπτοκαρυάς και στον σταθμό των Αφιδνών διαμαρτυρήθηκαν περίπου 400 άτομα, σύμφωνα με εκπροσώπους του Κινήματος Συμπαράστασης στους διωκόμενους των διοδίων.

Στους σταθμούς των Μαλγάρων και της Λεπτοκαρυάς οι διαδηλωτές άνοιξαν τις μπάρες και πέρασαν ελεύθερα περίπου 2.000 αυτοκίνητα και στις δύο κατευθύνσεις της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης- Κατερίνης. Στους διερχόμενους οδηγούς μοιράστηκαν περίπου 5.000 έντυπα με τις θέσεις του Κινήματος.

Στη διαμαρτυρία στη Λεπτοκαρυά πολίτες και εκπρόσωποι φορέων από την Κατερίνη και την Πιερία ανάρτησαν πανό με σύνθημα «Όχι στο μαρασμό της Πιερίας».