Τρία πτώματα μεταναστών εντοπίστηκαν χθες σε τρεις διαφορετικές παραλίες της Χίου.
Τα δύο πρώτα βρέθηκαν νωρίς το πρωί, το ένα στην παραλία της Καρίντα και το άλλο το περισυνέλεξαν αλιείς κοντά στην παραλία των Κάτω Φανών, ενώ το τρίτο γύρω στις 2 το μεσημέρι εντοπίστηκε από στελέχη του Λιμεναρχείου στα Βρουλίδια.

Και τα τρία ανήκουν σε άνδρες και βρίσκονται σε αποσύνθεση. Σκάφος του Λιμενικού ξεκίνησε αμέσως τις έρευνες στις παραλίες όπου εντοπίστηκαν οι σοροί, ενώ οι αλιείς που εντόπισαν το ένα πτώμα συνέλεξαν και ένα κινητό, το οποίο είχε τουρκική κάρτα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τη νεκροψία που πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο της Χίου, προκύπτει ότι ο θάνατός τους προήλθε από πνιγμό τα δύο προηγούμενα 24ωρα. Εν τω μεταξύ τρεις μετανάστες βρέθηκαν το πρωί του Σαββάτου στο νησί Παναγία Οινουσσών και σε κλωβούς εταιρείας ιχθυοκαλλιεργειών στην περιοχή των Καρδαμύλων.

Οι δύο εξ αυτών δήλωσαν ότι επιχείρησαν το βράδυ της Πέμπτης να φτάσουν στη Χίο μέσω Τσεσμέ, η βάρκα τους ανατράπηκε και χρειάστηκε να κολυμπήσουν για περισσότερες από 10 ώρες προκειμένου να φθάσουν τελικά στο νησί.
TAGS