Εκτός επιβολής φόρου πολυτελείας μένουν τελικά τα σκάφη αναψυχής μετά από διευκρινιστική παρέμβαση του υπουργείου Οικονομικών στο πολυνομοσχέδιο που συζητείται σήμερα στην Βουλή.

Εκτός αυτού αποσύρεται και η διάταξη που επέφερε αυστηρές ρυθμίσεις και ποινές για όσους εντοπίζονται να έχουν υποπέσει σε φορολογικές παραβάσεις.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Χρήστο Σταϊκούρα, έκανε δεκτή την έκθεση της επιστημονικής επιτροπής της Βουλής που του επισήμαινε ότι θα υπάρξουν φαινόμενα 2πλής φορολόγησης καθώς το υπουργείο Ναυτιλίας προωθεί ειδικό τέλος πλου για όλα τα σκάφη.

Πέραν αυτού, ο κ. Σταϊκούρας απέσυρε και το άρθρο για την φορολογία των πλοίων με ξένη σημαία καθώς όπως είπε το θέμα ρυθμίστηκε με το φορολογικό.

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργος Οικονομικών ανακοίνωσε την απόσυρση ακόμη πέντε άρθρων.
 

Συγκεκριμένα, αποσύρθηκαν και θα κατατεθούν σε νέα σχέδια νόμου τα εξής άρθρα:

-Το άρθρο 23 με το οποίο ρυθμίζονται θέματα του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας και επέρχονται αλλαγές στον τρόπο υποβολή των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.

-Το άρθρο 42 με το οποίο ρυθμίζεται το ζήτημα των εδρών των μεταβατικών Πρωτοδικείων στις έδρες των συγχωνευόμενων Ειρηνοδικείων.

-Το άρθρο 47 που αναφερόταν στην αντικατάσταση διατάξεων του Κώδικα ΦΠΑ για την μίσθωση μεταφορικών μέσων.

-Το άρθρο 48 που προέβλεπε τις νέες κυρώσεις για την παράβαση διατάξεων του Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών.

-Το άρθρο 49 που αναφερόταν στις αρμοδιότητες του Πολεοδομικού Γραφείου του ΕΟΤ και των Υπηρεσιών Δόμησης των Δήμων.