Για την «αποφυγή συγχύσεων που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ταλαιπωρία σε ασθενείς», η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. κοινοποίησε  επιστολή που εστάλη στην καθημερινή εφημερίδα των Πατρών «ΓΝΩΜΗ», σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας για δωρεάν διέλευση των νεφροπαθών.
Στην επιστολή της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. αναφέρει:

«Κύριε Διευθυντά,

Σε δημοσίευμα του φύλλου του εφημερίδας σας που κυκλοφόρησε το Σάββατο 12.1.2013 με τίτλο «Δωρεάν διέλευση για τους νεφροπαθείς», αναφέρεται ότι:

«Καρπούς απέδωσαν τελικά οι συντονισμένες προσπάθειες του Καθηγητή Νεφρολογίας και Παθολογίας του Περιφερειακού Πανεπιστημίου του Ρίου κ. Δημήτρη Γούμενου και του Υπεύθυνου της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Θεραπευτηρίου Ολύμπιον κ. Αγησίλαου Φελέσκουρα, οι οποίοι σε συνεργασία με την Ελληνική Νεφρολογική Εταιρεία, κατάφεραν να δοθεί η δυνατότητα δωρεάν διέλευσης από τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου στους νεφροπαθείς που μετακινούνται από την Αιτωλοακαρνανία στην αχαϊκή πρωτεύουσα, προκειμένου να υποβληθούν σε αιμοκάθαρση».

Πιθανώς να πρόκειται περί σύγχυσης με την υπάρχουσα από το 2005 πολιτική της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. για εξυπηρέτηση της συγκεκριμένης κατηγορίας ασθενών, μέσω εκπτωτικής κάρτας που παρέχει τη δυνατότητα διέλευσής τους με αντίτιμο μόλις 5 Ευρώ, καθώς πολιτική δωρεάν διελεύσεων, ως γνωστόν, δεν επιτρέπεται από τη σύμβαση παραχώρησης της Γέφυρας.

Πέραν αυτού, η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. επικοινώνησε με τον Καθηγητή Νεφρολογίας & Παθολογίας και Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας κ. Δ. Γούμενο, ο οποίος δήλωσε πως δεν προέβη σε καμία σχετική ενέργεια, ευχαρίστησε την εταιρεία για την ενημέρωση που του παρείχε σχετικά με το θέμα και επισήμανε πως η υπάρχουσα πολιτική της βαίνει στη σωστή κατεύθυνση. (Επικοινωνία επιδιώχθηκε ανεπιτυχώς και με τον κ. Α. Φελέσκουρα).

Η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., έχοντας ως προνομιακούς συνομιλητές τους φορείς που εκπροσωπούν ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όπως οι νεφροπαθείς, επεξεργάζεται όλες τις - επιτρεπτές από τη σύμβαση παραχώρησης - λύσεις προς ανακούφισή τους.

Για την ακριβή ενημέρωση του κοινού και την αποφυγή οποιασδήποτε ταλαιπωρίας των νεφροπαθών, παρακαλούμε για δημοσίευση της παρούσης.

Με τιμή

Γιάννης Φρέρης

Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας & Αειφόρου Ανάπτυξης ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.».

Πηγή: patrastimes.gr