Την έντονη ανησυχία τους για μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων τις επόμενες ημέρες εκφράζουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ μετά το «χτύπημα» στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Λεωφόρο Συγγρού, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για το ποιος κρύβεται πίσω από την επίθεση, καθώς ακόμη δεν έχει αναλάβει την ευθύνη κάποια τρομοκρατική οργάνωση.
Η Αντιτρομοκρατική εξετάζει το υλικό το οποίο συνέλεξε από τις κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν περιμετρικά του κτιρίου των γραφείων της ΝΔ. Ταυτόχρονα, έχουν πάρει καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες, ενώ αναμένουν και τα αποτελέσματα της Σήμανσης από το αυτοκίνητο το οποίο έκαψαν οι δράστες.

Ταυτόχρονα, «κλειδί» στις έρευνες αναμένεται να είναι μία μαρτυρία, η οποία αναφέρει πως οι δράστες κρατούσαν στα χέρια τους μία ρουκέτα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το «Έθνος», ο μάρτυρας είναι αναλυτικός σε σχέση με την πορεία των δραστών από το αυτοκίνητο που πάρκαραν στην οδό Λάμπρου Κατσώνη με κατεύθυνση προς την Αμφιθέας, προς το σημείο από το οποίο πυροβόλησαν. 

Όπως κατέθεσε, ο ένας κρατούσε καλάσνικοφ, ενώ ο άλλος κρατούσε ένα βαρύτερο όπλο. Κινήθηκαν βιαστικά και γρήγορα, πυροβολώντας με το καλάσνικοφ, και φάνηκε να προχωρούν προς την πλευρά του παράδρομου, από όπου θα είχαν καλύτερη οπτική του στόχου τους.

Ωστόσο, δεν πρόλαβαν να το κάνουν. Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής έχουν ήδη συγκεντρώσει μαρτυρίες από ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονταν στην περιοχή την ώρα της επίθεσης.

Επίσης, εκφράζεται η βεβαιότητα πως η επίθεση στα γραφεία της Ν.Δ. στην λεωφόρο Συγγρού συνδέεται με το μπαράζ επιθέσεων τις τελευταίες πέντε ημέρες. Στο επίκεντρο της ΕΛ.ΑΣ βρίσκονται μέχρι στιγμής:

- «Σέχτα Επαναστατών»: Στην προκήρυξη που έστειλε η τρομοκρατική οργάνωση μετά την δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια, υπήρχε μια φωτογραφία στην οποία φαίνονταν τρία καλάσνικοφ.

- «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς»: Η Αντιτρομοκρατική και τα στελέχη της πάντοτε θεωρούσαν ότι υπάρχουν ακόμη υπολείμματα της συγκεκριμένης οργάνωσης και υποστηρίζουν ότι σε γιάφκα της συγκεκριμένης τρομοκρατικής οργάνωσης έχει βρεθεί καλάσνικοφ.

Τέλος, δεν αποκλείεται η επανεμφάνιση της τρομοκρατικής οργάνωσης η οποία πριν από 2,5 χρόνια «γάζωσε» αστυνομικό τμήμα στην Αγία Παρασκευή.