Ο... δαιμόνιος ρεπόρτερ της Bild «ξαναχτυπά», αυτήν τη φορά, όμως, από την Κύπρο. Ο λόγος για τον Πάουλ Ροντσχάιμερ, τον δημοσιογράφο της γερμανικής ταμπλόιντ Bild, ο οποίος είχε γίνει «διάσημος» στη χώρα μας μοιράζοντας δραχμές στους δρόμους και περιγράφοντας την Ελλάδα ως μια χώρα που σπαταλά τα χρήματά της στα μπουζούκια.
Με αυτόν τον τρόπο, στα 26 του χρόνια, ο Ροντσχάιμερ κατάφερε να γίνει ένας από τους πιο «αντιπαθητικούς» ξένους απεσταλμένους στη χώρα μας. Πλέον στο στόχαστρο της εφημερίδας για την οποία εργάζεται φαίνεται ότι έχει μπει η Κύπρος.

Σε δημοσίευμα με τίτλο «Οταν πέφτει η νύχτα στην Κύπρο», ο δημοσιογράφος κάνει λόγο για τη ζωή των «πλούσιων και όμορφων σε ένα νησί, το οποίο βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας». Το ρεπορτάζ του Ροντσχάιμερ είναι όπως πάντα περιγραφικό.

Η διόλου κολακευτική εικόνα που δίνει το άρθρο του Ροντσχάιμερ για την Κύπρο θυμίζει έντονα τα ρεπορτάζ του από την Αθήνα. Ο ίδιος, πάντως, όπως είχε πει στο «Έθνος», θεωρεί ότι κάνει το καθήκον του ως δημοσιογράφος και ότι παρουσιάζει μόνο τα γεγονότα.

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει είχε δώσει τα εύσημα στην Άνγκελα Μέρκελ για την πολιτική της και είχε καλέσει τους Ελληνες να αλλάξουν νοοτροπία και να προχωρήσουν στις μεταρρυθμίσεις, σε αντάλλαγμα για τη «ροή» των γερμανικών δισεκατομμυρίων.

«Η Ελλάδα ζούσε πάνω από τις δυνατότητές της. Αυτό δεν αφορά μόνο τους πολιτικά ιθύνοντες, αλλά και τμήματα του πληθυσμού, που μέσα σε ένα κλίμα ευφορίας ξόδευαν υπερβολικά πολλά χρήματα», έλεγε χαρακτηριστικά. «Επιπλέον, στην Ελλάδα εδραιώθηκε ένα σύστημα που χαρακτηρίζεται από διαφθορά και κακοδιαχείριση, κυρίως στον ιδιωτικό τομέα».


Πηγή: Έθνος