«Σε μια δύσκολη περίοδο, το πατρινό καρναβάλι ανοίγει τα φτερά του και καλεί όλους να αφεθούν στη ξεγνοιασιά και στη μαγεία του» είναι το μήνυμα που στέλνει ο πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης του δήμου Πατρέων "Καρναβάλι Πάτρας", Χαράλαμπος Καρκούλιας, με αφορμή τη τελετή έναρξης που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σάββατο.
Μάλιστα, όπως σημειώνει, «το πατρινό καρναβάλι, που φέτος θα διαρκέσει περίπου δύο μήνες, αποτελεί μια ανεπανάληπτη νησίδα κεφιού και απόδρασης από την δύσκολη καθημερινότητα» και «φιλοδοξεί να παρασύρει και να σαγηνεύσει όσους συμμετάσχουν, αλλά και όσους παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις στα συναρπαστικά μονοπάτια της χαράς, της διασκέδασης, της ανατροπής και της δημιουργίας».

Όσον αφορά τις εκδηλώσεις για την τελετή έναρξης, ο Χαράλαμπος Καρκούλιας τόνισε ότι «με γνώμονα προσαρμοσμένο στα δύσκολα οικονομικά δεδομένα της εποχής, προχωρήσαμε στο σχεδιασμό μιας ημέρας έναρξης, η οποία δεν στερείται σε τίποτα την αισθητική, την ποιότητα και τα αυθεντικά στοιχεία της καρναβαλικής διασκέδασης.

Φέτος, η συντριπτική πλειοψηφία των δράσεων στηρίζονται στην τοπική καλλιτεχνική δημιουργία, αφού ένας μεγάλος αριθμός ομάδων και συντελεστών ενώνουν τις δυνάμεις τους. Οι δράσεις θα αρχίσουν στις 11 το πρωί και θα δώσουν γιορτινή ατμόσφαιρα στο κέντρο της πόλης.

Θα πραγματοποιηθούν σε δυο άξονες, στην πλατεία Γεωργίου, από τις 11 το πρωί έως τις 11 το βράδυ και στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα. Μουσική, χορός, πρωτότυπα χάπενινγκ, δράσεις για τα παιδιά, καλλιτέχνες και θέατρα δρόμου και πλήθος εκπλήξεων θα ξετυλιχτούν μέσα από ευρηματικά δρώμενα, μεταδίδοντας τη ζωντάνια και τη χαρά. 

Πηγή: Έθνος
TAGS