Πρωί πρωί διαπίστωσαν δολιοφθορά σε μηχανήματα Έργου της Δ/νσης Τεχνικών Έργων, τμήματος  Συγκοινωνιακών Έργων και συγκεκριμένα του τομέα Μηχανικού Εξοπλισμού των Xανίων.
Από το προσωπικό του τομέα κατά τις εργασίες ελέγχου και συντήρησης στα Μ.Ε. τα οποία σταθμεύουν στην περιοχή σε ετοιμότητα για εκχιονισμούς, διαπιστώθηκε:

1. Ζημία στις αλυσίδες χιονιού των ελαστικών στο Διαμορφωτή Γαιών (Γκρέιντερ), στην προσπάθεια τους να τις αφαιρέσουν.
2. Την καταστροφή της βαλβίδας αέρα ενός πρόσθιου ελαστικού με αποτέλεσμα την ακινησία του και
3. Την τοποθέτηση μεγάλων καρφιών (πράνες) κάτω και από τα τέσσερα ελαστικά του δεύτερου  Μ.Ε. (φορτωτής) που σταθμεύει στην περιοχή, με σκοπό κατά την εκκίνηση του, να προκληθεί πολλαπλή και ταυτόχρονη ζημιά ώστε να δημιουργηθεί δυσκολία επισκευής του (λόγω απομακρυσμένης περιοχής) και παρατεταμένης ακινησίας του.

Οι ενέργειες αν είχαν επιτύχει τον τελικό σκοπό τους, θα μπορούσαν να δημιουργήσουν σοβαρό πρόβλημα σε περίπτωση ανάγκης άμεσης κινητοποίησης των μηχανημάτων για απεγκλωβισμό κατοίκων με προβλήματα υγείας και αντιμετώπισης αποκλεισμένων από χιόνια κατοικιών και οικισμών.

Η τοπική κοινωνία και η τοπική αυτοδιοίκηση θα πρέπει άμεσα να απομονώσουν, να καταδικάσουν τέτοιες θρασύδειλες ενέργειες και κυρίως να προστατεύσουν οποιονδήποτε συμβάλλει στην βελτίωση της διαβίωσης και της παραμονής των κατοίκων της υπαίθρου στον τόπο τους.

Πηγή: cretalive.gr

TAGS