«Κρίσιμο» για την πορεία του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, χαρακτηρίζουν τα στελέχη του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) το α΄ εξάμηνο εφέτος, καθώς στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα πρέπει να προχωρήσουν 11 έργα, ενώ ειδικά μέσα στο α΄ τρίμηνο πρέπει να υλοποιηθεί (βάση τιμήματος και ανταγωνισμού) η ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ και της ΔΕΠΑ.
Όπως, ανέφεραν οι ίδιοι παράγοντες, μετά τη συνεργασία που είχε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, Τάκη Αθανασόπουλο, δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο χρονοδιάγραμμα και τους στόχους του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, τα μεγάλα λιμάνια και τα μεγάλα αεροδρόμια της χώρας θα ιδιωτικοποιηθούν κατά μόνας, ενώ θα υπάρξει ομαδοποίηση για τα μικρά περιφερειακά λιμάνια και αεροδρόμια. Για τον ΟΛΠ, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από την Cosco, αλλά εκφράζεται προβληματισμός για το εάν θα είναι ένας ο μεγάλος «παίκτης» ή θα παρουσιαστούν και άλλοι ανταγωνιστές.

Σημειώνεται τέλος, ότι την ερχόμενη εβδομάδα η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ αναμένεται να ενημερώσει το Κοινοβούλιο για την ΕΥΑΘ.