Στο υλικό από περίπου 150 κάμερες, οι οποίες φαίνεται να έχουν καταγράψει τις κινήσεις των τρομοκρατών που χτύπησαν προχθές τα ξημερώματα τα γραφεία της ΝΔ στη Λεωφόρο Συγγρού, ψάχνει την ταυτότητα των δραστών η Αστυνομία.
Την ίδια ώρα, όσο δεν υπάρχει προκήρυξη, οι φόβοι για ένα νέο και πιο «εντυπωσιακό» χτύπημα εντείνονται. Η Αντιτρομοκρατική προσπαθεί να χαρτογραφήσει τις κινήσεις των τριών τρομοκρατών που αποτελούσαν τον εκτελεστικό βραχίονα στην επίθεση.

Σύμφωνα με τα «Νέα», η ΕΛ.ΑΣ εξετάζει μαρτυρίες, αναζητεί νέους πιθανούς μάρτυρες τόσο από τη διαδρομή που ακολούθησαν κατά τη διαφυγή τους οι δράστες όσο και από το σημείο όπου πυρπόλησαν το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν. Με ιδιαίτερη προσοχή ερευνάται η πληροφορία ότι οδηγός του κλεμμέ- νου Τoyota ήταν γυναίκα.

Ιδιαίτερο προβληματισμό, πάντως, προκαλεί στις διωκτικές Αρχές και το γεγονός ότι οι τρομοκράτες χρησιμοποίησαν δύο όπλα με μεγάλη διαφορά πυρός: το Καλάσνικοφ είναι πολεμικό όπλο, το περίστροφο όμως έχει περιορισμένη δύναμη με δεδομένο ότι μπορεί να πάρει πέντε-έξι σφαίρες.

Για τον λόγο αυτόν εκτιμούν ότι, αν πρόκειται για νέο τρομοκρατικό μόρφωμα, ενδεχομένως το περίστροφο να παίζει τον ρόλο του όπλου-σφραγίδας.

Οι φάκελοι των τρομοκρατικών χτυπημάτων της τελευταίας δεκαετίας έχουν ανασυρθεί και μελετώνται με ιδιαίτερη προσοχή οι περίοδοι που εμφανίζουν ομοιότητες με την τωρινή. Και κατά το παρελθόν, άλλωστε, εμπρηστικές επιθέσεις με γκαζάκια είχαν προηγηθεί εντυπωσιακών χτυπημάτων.

Ταυτόχρονα, ερευνώνται οι «επιχειρησιακές» ομοιότητες του χτυπήματος στα γραφεία της ΝΔ με άλλες τρομοκρατικές επιθέσεις, σε μια προσπάθεια να προσανατολιστούν οι έρευνες, τουλάχιστον ώσπου να «μιλήσουν» οι τρομοκράτες με προκήρυξη.

Ιδιαίτερη βαρύτητα αυτή τη στιγμή, πάντως, δίνεται στη λεπτομερή και προσεκτική «ανάγνωση» των περίπου 150 βίντεο από τις κάμερες της Τροχαίας, καταστημάτων, επιχειρήσεων και τραπεζών κατά μήκος της διαδρομής που ακολού- θησαν οι τρομοκράτες ώσπου να εγκαταλείψουν στο Παλαιό Φάληρο το αυτοκίνητο. Μάλιστα, κάποιες από τις κάμερες έχουν καταγράψει για αρκετά δευτερόλεπτα η καθεμία τις κινήσεις των δραστών.

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να εντοπίσουν χαρακτηριστικές κινήσεις, σωματότυπους και γενικά οποιοδήποτε στοιχείο θα μπορούσε να οδηγήσει σε πιθανούς υπόπτους.

Τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στο χτύπημα ήταν «καθαρά», δεν έχουν δηλαδή χρησιμοποιηθεί κατά το παρελθόν σε έγκλημα.