Δύο άτομα συνελήφθησαν κι ένας τρίτος αναζητείται για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το μεσημέρι μπροστά από το κτίριο τής Εφορίας Νάουσας κατά την κινητοποίηση φορέων και κατοίκων της πόλης, που αντιδρούν στη μεταφορά των υπηρεσιών της στη ΔΟΥ Βέροιας.
Τα επεισόδια σημειώθηκαν όταν οι συγκεντρωμένοι αντιλήφθηκαν τη μεταφορά ηλεκτρονικού εξοπλισμού και προσπάθησαν να την παρεμποδίσουν, με συνέπεια να προκληθεί ένταση και να ξεσπάσουν επεισόδια με τους αστυνομικούς, οι οποίοι προχώρησαν σε χρήση χημικών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, μερίδα αγανακτισμένων πολιτών χρησιμοποίησε τα κιγκλιδώματα που είχαν στηθεί πέριξ της Εφορίας και κινήθηκαν εναντίον των αστυνομικών. Μάλιστα, όπως ανακοινώθηκε, τραυματίστηκε ελαφρά ένας αστυνομικός.

Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός 60χρονου λογιστή και του 33χρονου γιου του, οι οποίοι κρατούνται, κατηγορούμενοι για διατάραξη κοινής ειρήνης και αντίσταση, ενώ θα οδηγηθούν αύριο το πρωί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Βέροιας. Επίσης, αναζητείται 39χρονος που κατηγορείται για τις ίδιες πράξεις. 


Νωρίτερα, ο δήμαρχος κ. Καραμπατζός κατήγγειλε το γεγονός και κάλεσε το λαό να κατέβει στους δρόμους. 

Η καταγγελία:

«Σήμερα η Νάουσα είναι μία τεράστια φυλακή. Η Αστυνομία εκτελώντας εντολές ανωτέρων, περιέφραξε το ζωτικότερό της τμήμα που είναι το Διοικητήριο. Ο σκοπός είναι ένας. Η κατατρομοκράτηση του λαού και η επίτευξη των στόχων του μνημονίου. Επιχειρείται σήμερα, με μεθόδους που μας γυρίζουν δεκαετίες πίσω, να μετακινηθεί η εφορία της Νάουσας. Δύο ημέρες τώρα, ο λαός απέτρεψε αυτή την άδικη, ανόητη και στοχευμένη πράξη. Σήμερα, με τεράστια αστυνομική δύναμη που θυμίζει άλλες εποχές, αποκλείστηκε η μισή αγορά της Νάουσας προκειμένου να αλωθεί το Διοικητήριο. Η πόλη δέχεται άλλο ένα πλήγμα.

Καταγγέλλουμε τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις της πολιτείας, του Υπουργείου Οικονομικών και της Αστυνομίας. Ο λαός της Νάουσας σεβόμενος την τεράστια ιστορία της Ηρωικής Πόλης, θα αντισταθεί σύσσωμος. Μετά τη Δ.Ο.Υ. ακολουθούν Ι.Κ.Α., Πανεπιστήμιο, Νοσοκομείο κλπ. Τα σχέδια τους δεν θα περάσουν. Ο λαός της Νάουσας κράτησε Θερμοπύλες σε δυσκολότερους καιρούς. Έχει καθήκον και θα αποδείξει και σήμερα, ότι οι αντιδημοκρατικές πρακτικές, οι αντιλαϊκές πολιτικές και η συρρίκνωση της πόλης, δεν θα περάσουν. Καλούμε όλο το λαό της Νάουσας και ολόκληρου του Δήμου να κατέβει στους δρόμους. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει Ο αγώνας συνεχίζεται. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα δικαιωθούμε».