Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες για την συντήρηση και την επισκευή σχολικών συγκροτημάτων και στις έξι Κοινότητες του Δήμου Θεσσαλονίκης μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και της αναδόχου εταιρείας (ΑΦΟΙ ΦΑΣΙΑ & ΣΙΑ ΕΤΕ Δ.Τ. ΦΟΙΒΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ) η οποία έχει αναλάβει την εκτέλεση του έργου.
Η σύμβαση υπογράφτηκε σήμερα, Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013, από τον Αντιδήμαρχο Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, Ανδρέα Κουράκη και τον εργολάβο της αναδόχου εταιρείας, στο γραφείο του αντιδημάρχου.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 130.000 ευρώ. Η σχετική μελέτη προβλέπει εργασίες συντήρησης και επισκευής των εγκαταστάσεων των σχολικών συγκροτημάτων καθώς και του αύλειου χώρου τους και συγκεκριμένα, την επισκευή μονώσεων και επιχρισμάτων, την συντήρηση κουφωμάτων και χώρων υγιεινής, τη διαρρύθμιση χώρων (όπως δημιουργία χώρων υγιεινής για ΑμεΑ, κ.ά.) και τη συντήρηση των δικτύων ύδρευσης και θέρμανσης για αντιμετώπιση διαρροών, των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων για την αποκατάσταση της ασφαλούς λειτουργίας τους, εργασίες βαφής κ.ά.

Παράλληλα στη μελέτη εντάσσονται εργασίες συντήρησης δαπέδων των αύλειων χώρων των σχολικών συγκροτημάτων, κατασκευής ραμπών για ΑμεΑ, κ.ά.


Πηγή: thestival.gr