Μεγάλη ταλαιπωρία για τους οδηγούς που κινούνται σήμερα στους δρόμους της Αθήνας καθώς εκτός του ότι οι συρμοί του Μετρό θα παραμείνουν καθόλη την ημέρα ακινητοποιημένοι, θα διακοπεί και η κυκλοφορία σε κεντρικούς δρόμους, από τις 10:30 έως τις 14:00, λόγω της Λαμπαδηδρομίας «Φλόγα της Ελπίδας». Σήμερα καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας θα παραμείνουν ακινητοποιημένοι οι συρμοί του Μετρό. Παράλληλα, αποφασίστηκε νέα 24ωρη απεργία την Παρασκευή, ενώ οι εργαζόμενοι εξετάζουν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε απεργία διαρκείας.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο, που, όπως επισημαίνουν καταργεί αυτομάτως τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Σ.Σ.Ε.).

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος του ΣΕΛΜΑ (Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό) Αντώνης Σταματόπουλος δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι έχουν υποστεί 35 με 40% μειώσεις στις αποδοχές τους. «Κάναμε κατάληψη την περασμένη εβδομάδα έχουμε εξαντλήσει κάθε μέσο πίεσης. Δουλεύουμε 24 ώρες το 24ωρο, γιατί να δουλεύουμε νύχτα και Σαββατοκύριακα;» διερωτήθηκε. Για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Μετρό που ταλαιπωρούν τους πολίτες δήλωσε δε, ότι «ο κόσμος θα ταλαιπωρηθεί τώρα, αλλά θα μας ευγνωμονεί μια ζωή που θα διώξουμε την κυβέρνηση».

Λόγω της απεργίας, αυξημένη είναι από νωρίς το πρωί η κίνηση στους δρόμους της Αθήνας.

Την ίδια ώρα, από τις 10:30 έως τις 14:00 θα παραμείνουν κλειστοί οι παρακάτω οδοί και λεωφόροι: 

Λεωφόρος Βασιλέως Κωνσταντίνου, στο τμήμα της από την λεωφώρο Βασιλίσσης Ολγας έως την λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας,το ρεύμα κυκλοφορίας προς λεωφόρο Κηφισιάς, καθώς και οι κάθετες αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Οδός Αρδηττού, στο τμήμα της από την λεωφόρο Βουλιαγμένης έως την λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας, το ρεύμα κυκλοφορίας προς τη λεωφόρο βασ. Κων/νου, καθώς και οι κάθετες αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Βασιλίσσης Σοφίας, στο τμήμα της από την οδό Βασιλέως Αλεξάνδρου έως την οδό Φειδιππίδου, το ρεύμα κυκλοφορίας προς τη λεωφόρο Κηφισιάς, καθώς και οι κάθετες αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

Λεωφόρος Μεσογείων, στο τμήμα της από την Βασιλίσσης Σοφίας έως την οδό Σινώπης και το ρεύμα κυκλοφορίας προς Αγία Παρασκευή.

Επίσης, θα διακοπεί η κυκλοφορία από τις 10:30 έως τις 13:00 και θα απαγορευτεί η στάθμευση από τις 06:00 έως τις 13:00 στις εξής οδούς και λεωφόρους: Βασιλίσσης Σοφίας, στο τμήμα της από τη λεωφόρο Αμαλίας έως την οδό Ρηγίλλης, και το ρεύμα κυκλοφορίας προς ΧΙΛΤΟΝ.

Βασιλίσσης Ολγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Λεωφόρος Αμαλίας, σε όλο το μήκος της και το ρεύμα κυκλοφορίας προς την οδό Πανεπιστημίου. Ηρώδου Αττικού, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.