Κατά της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές τάσσεται, με σημερινή του ανακοίνωση, ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων. Παράλληλα, στηρίζει για το ίδιο θέμα τις προτάσεις της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και του προέδρου της Βασίλη Κορκίδη.
«Είμαστε ξεκάθαροι και οφείλουμε να τονίσουμε ξανά ότι δεν αποδεχόμαστε καμία Κυριακή τη λειτουργία των καταστημάτων μας, καθώς θα οδηγήσει σε αυξημένα λειτουργικά κόστη τις ήδη επιβαρυμένες επιχειρήσεις και θα εξαντλήσει οικονομικά και ψυχολογικά όλους τους αυτοαπασχολούμενους» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα στην ίδια ανακοίνωση ο Εμπορικός Σύλλογος επισημαίνει:

«Επαναλαμβάνουμε ξανά ότι το κυρίως πρόβλημα στην αγορά δεν είναι οι ώρες λειτουργίας, αλλά η έλλειψη χρημάτων στους καταναλωτές. Θεωρούμε ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο προωθεί συγκεκριμένα συμφέροντα και δεν βοηθά καθόλου την μικρομεσαία επιχείρηση. Το υπουργείο Ανάπτυξης οφείλει να ακούσει έστω και την ύστατη στιγμή τους ανθρώπους της αγοράς, να αποδεχθεί τις προτάσεις μας που έχουν κατατεθεί μέσω της ΕΣΕΕ και να αφήσει τους πειραματισμούς περί δήθεν «ανάπτυξης μέσω της Κυριακής». Ας καταλάβουν ότι αυτό που σε κάθε ευκαιρία τονίζουν ότι είναι η ραχοκοκαλιά της Ελληνικής Οικονομίας, κατάφεραν σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, να δημιουργήσουν όλες τις προϋποθέσεις προκειμένου να το εξαφανίσουν».

Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων καλεί τους τοπικούς βουλευτές να πάρουν θέση σε αυτό το εξαιρετικά σημαντικό, όπως τονίζει, για όλο τον εμπορικό κόσμο θέμα.

«Μη απάντηση σε αυτήν την επιστολή μας από τους βουλευτές του νομού θα θεωρηθεί ως σιωπηρή συμφωνία στα λεγόμενα του υπουργείου Ανάπτυξης με ότι αυτό συνεπάγεται», καταλήγει η ανακοίνωση.
TAGS