Τρεις αξιωματικοί του Στρατού Ξηράς θα σταλούν στο Μάλι, όπου μαίνεται η σύγκρουση της κυβέρνησης και των ισλαμιστών, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ικανοποιώντας αίτημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Η Ελλάδα προτίθεται να διαθέσει στην EU Training Mission Mali (Αποστολή Εκπαίδευσης των Στρατιωτικών Δυνάμεων, της ΕΕ στο Μάλι) τρεις αξιωματικούς του Στρατού Ξηράς, οι οποίοι θα συνδράμουν στην εκπαίδευση των δυνάμεων των Αφρικανικών χωρών, που θα συμμετάσχουν στην αποστολή» αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Η Ε.Ε. αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της ότι «η αποστολή θα συμβάλει στην εκπαίδευση και την αναδιοργάνωση των Ένοπλων Δυνάμεων του Μάλι» και στην «αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας». Περίπου 200 εκπαιδευτές κα ιπροσωπικό ασφαλείας θα πάρουν μέρος στο πρόγραμμα.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υπογραμμίζει ότι η αποστολή δεν πρόκειται να εμπλακεί σε στρατιωτικές επιχειρήσεις. Η έδρα θα είναι στο Μπαμάκο ενώ η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί σε τοποθεσία βορειοανατολικά της πόλης.