Μεγάλης κλίμακας επιχείρηση για τον εντοπισμό αλλοδαπών που διαμένουν παράνομα στη χώρα, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα στην περιοχή της Παλαιόχωρας και της Κουντούρας του δήμου Κανδάνου-Σελίνου.
Κατά την επιχείρηση ελέγχθηκαν 127 άτομα, έγιναν 42 προσαγωγές και συνελήφθησαν 19 άτομα. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και μια ιδιοκτήτρια τουριστικού καταλύματος, που αντιμετωπίζει την κατηγορία της παροχής καταλύματος έναντι αμοιβής, σε αλλοδαπούς που διέμεναν παράνομα στη χώρα και 18 αλλοδαποί.

Πρόκειται, κατά δήλωσή τους, για έξι Αιγύπτιους, πέντε Μαροκινούς, τρεις Αλβανούς, δύο Ιρακινούς, έναν Αλγερινό και έναν Παλαιστίνιο. Οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση έκαναν έρευνες σε όλα τα πιθανά καταλύματα διαμονής αλλοδαπών όπως ξενοδοχεία ή άλλα τουριστικά καταλύματα που είναι κλειστά στη χειμερινή περίοδο. Ακόμα έγιναν έρευνες σε θερμοκήπια και πρόχειρα παραπήγματα, ενώ όπως ανέφερε ο διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων Αρτέμης Κουτσαυτάκης, οι έλεγχοι για αλλοδαπούς που διαμένουν παράνομα στη χώρα θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς.

Στην ευρύτερη περιοχή της Παλαιόχωρας, όπου και έγιναν οι έρευνες, το τελευταίο διάστημα είχε καταγγελθεί μεγάλος αριθμός διαρρήξεων κυρίως σε καταστήματα.

Στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ αναφέρεται:

«Ολοκληρώθηκε αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε σήμερα τα ξημερώματα στην περιοχή της Παλαιόχωρας του Δήμου Καντάνου – Σελίνου. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, σε εγκαταλειμμένα κτίρια, αγροικίες, θερμοκήπια.

Ειδικότερα, σήμερα (17.01.2013) τα ξημερώματα, στο πλαίσιο στοχευόμενων ενεργειών και δράσεων, για την καταπολέμηση της παράνομης διαμονής αλλοδαπών στην χώρα, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση, στην περιοχή της Παλαιόχωρας στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων με τα ακόλουθα αποτελέσματα:

• Ελέχθησαν συνολικά εκατό είκοσι επτά (127) αλλοδαποί διαφόρων υπηκοοτήτων,
• Προσήχθησαν δεκαοχτώ (18) αλλοδαποί και μία (1) ημεδαπή,
• Συνελήφθησαν δεκαπέντε (15) αλλοδαποί γιατί δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής τους στη χώρα  ενώ για τους τρείς (3) εξετάζεται η γνησιότητα των εγγράφων παραμονής τους.

Επιπλέον, συνελήφθη 49χρονη ημεδαπή, η οποία είχε εκμισθώσει δωμάτια  σε αλλοδαπούς, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα, σε ξενοδοχείο ιδιοκτησίας της.

Η 49χρονή  θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων. Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων».