Έλλειμμα διαπιστώθηκε σε τμήμα της Διεύθυνσης Ναυτικής Εκπαίδευσης του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου που διαχειρίζεται το Κεφάλαιο Ναυτικής Εκπαίδευσης και από το οποίο καλύπτονται κατά 70% οι δαπάνες για τη λειτουργία των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού.

Το Κεφάλαιο Ναυτικής Εκπαίδευσης είναι ένας ειδικός λογαριασμός στον οποίο συγκεντρώνονται οι εισφορές των πλοιοκτητών.

Μετά από εισαγγελική παραγγελία, το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής ανέλαβε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη διακρίβωση τέλεσης αξιόποινων πράξεων μεταξύ άλλων και της υπεξαίρεσης χρηματικού ποσού την τελευταία δεκαπενταετία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ - ΜΠΕ, μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο, μόνο για το έτος 2012, διαπιστώθηκε έλλειμμα 25.000 ευρώ και έχει τεθεί σε αργία ένας πολιτικός υπάλληλος ενώ δεν αποκλείεται να εμπλέκονται και άλλα άτομα.

Το έλλειμμα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, διαπιστώθηκε καθώς από τον λογαριασμό του Κεφαλαίου Ναυτικής Εκπαίδευσης δεν αποδίδονταν οι εισφορές στο Μετοχικό Ταμείο Ναυτικών, στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας Ναυτικών και στο ταμείο των Λιμενικών. Της υπόθεσης έχει επιληφθεί και η Επιτροπή Δημοσιονομικού Ελέγχου.