Μετ' εμποδίων πραγματοποιούνται και σήμερα, Παρασκευή, τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φτάνουν κατά τόπους τα 8 με 9 μποφόρ.
Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, από τον Πειραιά δεν θα εκτελεστούν τα πρωινά δρομολόγια στις 7:30 του επιβατηγού οχηματαγωγού Blue Star Paros για Πάρο-Νάξο-Ιο-Θήρα και του επιβατηγού οχηματαγωγού Blue Star Ithaki για Σύρo-Τήνο-Μύκονο.

Επίσης για τον Αργοσαρωνικό εκτελούνται τα δρομολόγια μόνο με πλοία κλειστού τύπου και όχι με υδροπτέρυγα.

Από τη Ραφήνα και το Λαύριο δεν πραγματοποιείται κανένα δρομολόγιο, ενώ κλειστή παραμένει η πορθμειακή γραμμή Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα. Κλειστές είναι, επίσης, και οι γραμμές Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα και Πρίνου-Καβάλα. Στο μεταξύ, στον προβλήτα του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, προσέκρουσε το βράδυ το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «CORRAGIO» με σημαίας Ιταλίας, κατά την διαδικασία χειρισμών πρόσδεσής του χωρίς να αναφερθεί κάποιος τραυματισμός.

Στο πλοίο επέβαιναν 114 επιβάτες και εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Βενετία για Πάτρα με ενδιάμεσο σταθμό την Ηγουμενίτσα.

Από την πρόσκρουση δεν παρατηρήθηκε εισροή υδάτων ή θαλάσσια ρύπανση. Μετά από προσκόμιση προσωρινού πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον ιταλικό νηογνώμονα, το πλοίο αναχώρησε για την Πάτρα.