current views are: 1

18 Ιανουαρίου 2013
Δημοσίευση13:50

Έξι λάθη μακιγιάζ που προσθέτουν χρόνια

Σε οποιαδήποτε ηλικία κι αν είσαι το νόημα του μακιγιάζ είναι να αναδείξει τα δυνατά σου σημεία και να σε κάνει να δείχνεις περιποιημένη, φρέσκια και γοητευτική.

Δημοσίευση 13:50’
αρθρο-newpost

Σε οποιαδήποτε ηλικία κι αν είσαι το νόημα του μακιγιάζ είναι να αναδείξει τα δυνατά σου σημεία και να σε κάνει να δείχνεις περιποιημένη, φρέσκια και γοητευτική.

Σε οποιαδήποτε ηλικία κι αν είσαι το νόημα του μακιγιάζ είναι να αναδείξει τα δυνατά σου σημεία και να σε κάνει να δείχνεις περιποιημένη, φρέσκια και γοητευτική.
Όμως, υπάρχουν κάποια βασικά λάθη που αντί να σε ομορφαίνουν, απλά σου προσθέτουν χρόνια και τονίζουν τις ατέλειες σου:

1. Πολύ σκούρο μέικαπ: μπορεί να νομίζεις ότι θα σε κάνει να φαίνεσαι πιο μαυρισμένη, αλλά το μόνο που θα πετύχεις είναι να τονίσεις τις όποιες ρυτίδες σου και να φαίνεσαι πιο «άγρια». Αν πάλι φτάσεις στο άλλο άκρο και διαλέξεις μια πολύ ανοιχτή απόχρωση για σένα θα δείχνεις κουρασμένη και άτονη.
Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να δοκιμάζεις πάντα ένα μέικαπ πριν το αγοράσεις και να διαλέγεις πάντα μια απόχρωση όσο πιο κοντά γίνεται με αυτή της επιδερμίδας σου.
Η συμβουλή ισχύει ακόμη κι αν σκοπεύεις να προμηθευτείς ένα ήδη δοκιμασμένο προϊόν, καθώς η επιδερμίδα μας τείνει να
σκουραίνει, ή αντίθετα να γ ίνεται πιο χλωμή με τα χρόνια, με αποτέλεσμα να μην μας ταιριάζουν οι ίδιοι τόνοι όπως παλιά.

2. Κατάχρηση στο μπρόνζερ: μια λεπτή στρώση ενός ανοιχτόχρωμου μπρόνζερ τον χειμώνα θα δώσει στο πρόσωπο σου την απαραίτητη ζωντάνια, αλλά αν το παρακάνεις ή χρησιμοποιήσεις μια πολύ σκούρα απόχρωση θα καταλήξεις να μοιάζεις με ερυθρόδερμο. Γι’ αυτό δείξε αυτοσυγκράτηση και κράτα το πινέλο σου με ελαφρύ χέρι.

3. Ρουζ σε άσχετα σημεία: λίγα εκατοστά πιο ψηλά, ή πιο χαμηλά από εκεί που πρέπει αρκούν για να φέρουν την καταστροφή. Αν μεν απλώνεις το ρουζ σου πολύ χαμηλά (με τη σκέψη να κάνεις τα μάγουλα σου να φαίνονται πιο λεπτά) θα μοιάζεις με μούμια, ενώ αν το απλώσεις πολύ κοντά στα μάτια θα φαίνεσαι κομμένη και θα τονίσεις του μαύρους κύκλους που μπορεί να έχεις.
Το σωστό σημείο για το ρουζ είναι ακριβώς παράλληλα με το κόκκαλο των ζυγωματικών σου, από τις ρίζες των μαλλιών μέχρι την ευθεία της κόρης των ματιών.

4. Περίγραμμα εκτός ορίων: το κάτω περίγραμμα δίνει έμφαση στα μάτια, αλλά αν το σχηματίσεις λίγο πιο χοντρό απ’ ότι χρειάζεται, ή το μολύβι σου είναι πιο λιπαρό ή μαλακό απ’ ότι πρέπει και αρχίσει να τρέχει, θα τονίσεις τις όποιες ρυτίδες σου και θα σε αγριέψει. Γι’ αυτό προσοχή: αν δεν έχεις πολύ σταθερό χέρι, ή το μολύβι σου είναι πολύ μαλακό, αντί να τραβήξεις μια γραμμή μονοκονδυλιά, σχημάτισε την σιγά-σιγά με διαδοχικές τελίτσες ακριβώς κάτω από τις ρίζες των βλεφαρίδων, ακουμπώντας μόνο τη μύτη του μολυβιού.

5. Χείλια που… ξεχειλίζουν: ήθελες να κάνεις τα χείλια σου να φαίνονται πιο γεμάτα, σχηματίζοντας το περίγραμμα λίγο πιο έξω από το φυσικό σου, αλλά κατέληξες να φέρνεις περισσότερο σε κλόουν παρά σε Αντζελίνα Τζολί. Αν μάλιστα έχεις και κάποιες λεπτές ρυτίδες έκφρασης, θα τις κάνεις να φαίνονται ακόμη εντονότερα.
Για να βρεις το ιδανικό σημείο για το περίγραμμα των χειλιών, αρκεί να ανοίξεις λίγο το στόμα σου, σαν να ετοιμάζεσαι να πεις κάτι και να «πατήσεις» με το μολύβι ακριβώς πάνω στη γραμμή των χειλιών σου με κατεύθυνση από έξω προς το κέντρο τους.

6. Μαδημένα φρύδια: εντάξει, το καλογραμμένο φρύδι, λεπτό ή χοντρό τονίζει το βλέμμα και σου χαρίζει σεξαπίλ. Αν το παρακάνεις όμως με το τσιμπιδάκι θα καταλήξεις να φαίνεσαι απόκοσμη και άψυχη. Γι’ αυτό, μια φορά την εβδομάδα είναι υπέραρκετη για να αφιερώνεις στην περιποίηση των φρυδιών. Όμως, αν δυσκολεύεσαι να καθαρίσεις και να σχηματίσεις τα δικά σου, καλύτερα να εμπιστευτείς αρχικώς το χέρι μιας ειδικού και στη συνέχεια να ακολουθήσεις επ’ ακριβώς τα χνάρια της.

Πηγή: womenonly.gr


σχετικα αρθρα