Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα προσφύγει η ΓΣΕΕ, προκειμένου να αντικρούσει μέτρα που περιλαμβάνονται στα μνημόνια, όπως αναφέρθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Συνομοσπονδίας.
Υπενθυμίζεται ότι η Συνομοσπονδία έχει προσφύγει ήδη στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το ίδιο θέμα.

Παράλληλα, στις 28 Ιανουαρίου ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, θα συμμετάσχουν στην πανευρωπαϊκή συνάντηση των εθνικών ομοσπονδιών Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα στη Μαδρίτη, όπου θα συζητηθεί ο συντονισμός της δράσης των ευρωπαϊκών συνδικάτων.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος έκανε λόγο για οργανωμένη επίθεση εναντίον των συνδικάτων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και κατήγγειλε ότι ασκούνται πιέσεις για την εισαγωγή του δικαιώματος της ανταπεργίας των εργοδοτών στο ευρωπαϊκό δίκαιο.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, σχολίασε ότι «δεν ιδρώνει το αυτί κανενός και πρόσθεσε ότι «οι έχοντες και κατέχοντες μένουν για άλλη μια φορά στο απυρόβλητο, ενώ το χρέος καλείται να πληρώσει ο κόσμος της εργασίας».

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ Νίκος Κιουτσούκης κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις, «για υπαγωγή της χώρας στο "ζυγό" των μνημονίων, ότι μετέτρεψαν την πατρίδα μας σε "αποδιοπομπαίο τράγο" ενός συνολικού ευρωπαϊκού προβλήματος, "στρώνοντας το χαλί" για την επιβολή μέτρων τιμωρητικού και εξοντωτικού χαρακτήρα».