Αντιφασιστικό συλλαλητήριο ξεκίνησε από την Ομόνοια με κεντρικό σύνθημα «Αθήνα πόλη αντιφασιστική» και με τη στήριξη και του δήμου Αθηναίων. Λ όγω της κινητοποίησης κλειστοί είναι οι δρόμοι γύρω από την Ομόνοια, ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Σύνταγμα
Η πρωτοβουλία ξεκίνησε με ανοιχτό κάλεσμα της ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή) και συνυπογράφηκε από κοινότητες μεταναστών, δημοτικά συμβούλια διαφόρων δήμων, φοιτητικούς συλλόγους κ.ά.

Κεντρικά συνθήματα της εκδήλωσης είναι: "Αθήνα, πόλη αντιφασιστική", "Έξω οι νεοναζί", "όχι στρατόπεδα συγκέντρωσης" και "ιθαγένεια για όλα τα παιδιά".

Στη διάρκεια της συγκέντρωσης, θα παρουσιαστεί η διακήρυξη ανθρώπων των Γραμμάτων και των Τεχνών ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό, ενώ θα γίνει παρουσίαση της διεθνούς διάστασης που λαμβάνει η κίνηση, καθώς την ίδια μέρα θα προβούν σε κινητοποιήσεις αλληλεγγύης και άλλες χώρες της Ευρώπης και του κόσμου.

Η συγκέντρωση πραγματοποιείται στη σκιά της άγριας δολοφονίας 27χρονου Πακιστανού στα Πετράλωνα. Συμπατριώτες του προσευχήθηκαν μπροστά στο φέρετρό του στην οδό Αθηνάς, ενώ οι διαδηλωτές ζητούν την παραδειγματική τιμωρία των δραστών.
Το απόγευμα συναυλία στο Σύνταγμα με τη συμμετοχή των ακόλουθων καλλιτεχνών:

Μίλτος Πασχαλίδης, Νίκος Τουλιάτος, MC Γίνκα, Ρίτα Αντωνοπούλου, Χαϊνης Αποστολάκης, Αctive Member, Υπόγεια Ρεύματα, Μοτίβο-4, Alex de Leon, Μάνος Πυροβολάκης, Ματούλα Ζαμάνη, Burger Project, Elektro Balkana, Ηλίας Μακρίδης και οι Βιτρw, Sound Esc, Radio Sol.