Έναν άνδρα που είχε καλύψει τα χαρακτηριστικά του με κουκούλα κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας του Mall, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφοριές από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Στην Αντιτρομοκρατική δηλώνουν αισίοδοξοι για την ταυτοποίηση του βομβιστή που φέρεται να έχουν εντοπίσει από το οπτικό υλικό. Ωστόσο, το έργο της αστυνομίας δυσχεραίνει η αλλοίωση των χαρακτηριστικών του δράστη.
Η ΕΛ.ΑΣ. έχει στα «χέρια» της στοιχεία για τον βομβιστή καθώς οι κάμερες τον κατέγραψαν να εισέρχεται στο Mall 15' πριν την έκρηξη. Ο νεαρός που κρατούσε σε τσάντα τον εκρηκτικό μηχανισμό μπήκε από την είσοδο και κινήθηκε στον πρώτο όροφο του εμπορικού κέντρου μόνος. Ο δράστης γνώριζε που είναι τοποθετημένες οι κάμερες ασφαλείας και τις απέφευγε επιμελώς. Στο οπτικό υλικό από τις κάμερες του Mall, αλλά και του προαστιακού στη Νερατζιώτισσα, καθώς και σε μαρτυρίες ατόμων που κυκλοφορούσαν πριν τη χθεσινή έκρηξη στο εμπορικό κέντρο στο Μαρούσι, «εντοπίζονται» άλλοι τρεις με τέσσερις ύποπτοι που πιθανολογείται ότι λειτούργησαν επικουρικά στο έργο του νεαρού βομβιστή.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, εντοπίζονται από τα βίντεο του Mall τέσσερα άτομα των οποίων όμως δεν διακρίνονται τα χαρακτηριστικά, καθώς φορούν κουκούλες και καπέλα τύπου τζόκεϊ. Από τον σωματότυπο, όμως, μελετάται αν υπάρχουν ομοιότητες με άλλα άτομα που έχουν καταγραφεί από κάμερες σε άλλες τρομοκρατικές επιθέσεις.

Σε ότι αφορά τη συνδεσμολογία της βόμβας, η οποία αποτελείτο απο εκρηκτική ύλη ζελατοδυναμίτιδα πιθανόν και με λίγο ANFO (μείγμα νιτρικής αμμωνίας με πετρέλαιο), δύο διακόπτες on-of και μπαταρίες, μέσα σε χύτρα μαγειρέματος, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, παραπέμπει στην συνδεσμολογία της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», ωστόσο η ΕΛ.ΑΣ κρατά επιφυλάξεις για την προέλευση των τρομοκρατών.

Δεν αποκλείουν όμως το ενδεχόμενο να εμφανιστεί ένα νέο όνομα οργάνωσης, για να αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης. Επίσης, οι αρμόδιοι αξιωματικοί εξετάζουν την υπόθεση, παράλληλα με την ένοπλη επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού, για να διευκρινίσουν αν υπάρχει σχέση μεταξύ των δύο ενεργειών, αν και θεωρούν πιθανό να πρόκειται για δύο διαφορετικές ομάδες, που δρουν παράλληλα, όπως έχει γίνει πάλι στο παρελθόν.

Αναστασία Γαλάνη