Αντιδράσεις προκαλεί στη Γερμανία η αποκάλυψη του περιοδικού Spiegel ότι 35 βουλευτές από το Βερολίνο ετοιμάζουν για τον Απρίλιο τετραήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα, με έξοδα των γερμανών φορολογούμενων.
Σύμφωνα με το «Der Spiegel», η επίσκεψη αφορά συναντήσεις προκειμένου οι βουλευτές «να ενημερωθούν για τα οικονομικά θέματα της Αθήνας και της ευρύτερης περιοχής» και θα κοστίσει μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

«Κατά το σύνθημα "μαθαίνω από τους Έλληνες, για να ξέρω πώς να κερδίζω"» επισημαίνει το δημοσίευμα, οι βουλευτές προσπαθούν να πείσουν τον πρόεδρο του τοπικού Κοινοβουλίου για την αναγκαιότητα του ταξιδιού, υποστηρίζοντας ότι στο επίκεντρο θα βρίσκονται «οι αναγκαίες προσπάθειες περικοπών στον προϋπολογισμό».

Για τον σκοπό αυτόν, αναφέρεται στο περιοδικό, έχει υποβληθεί στη γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα αίτημα προκειμένου να ετοιμασθεί ένα πρόχειρο πρόγραμμα συναντήσεων, το οποίο, ωστόσο, δεν θα είναι δεσμευτικό.

Οι βουλευτές, που ενδεχομένως θα ταξιδέψουν τελικά στην πρωτεύουσα της χώρας μας, ανήκουν, σύμφωνα με το περιοδικό, στην «Κύρια Επιτροπή» του Κοινοβουλίου του Βερολίνου, αποστολή της οποίας είναι ο έλεγχος της διαχείρισης των οικονομικών θεμάτων από τη Διοίκηση.

Η κριτική αφορά το γεγονός ότι το Βερολίνο είναι ένα από τα φτωχότερα κρατίδια της Γερμανίας και δέχεται ενίσχυση από άλλα κρατίδια, όπως η Βαυαρία, η Βάδη- Βυρτεμβέργη και η Έσση.