Ανέστειλαν προσωρινά τις κινητοποιήσεις τους οι διοικητικοί δικαστές, οι οποίες είχαν ξεκινήσει στις 17 Σεπτεμβρίου 2012.

Ειδικότερα, η έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών αποφάσισε σήμερα την προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεων, μέχρι το νέο προεδρείο, το οποίο θα προκύψει από τις εκλογές της 10ης Φεβρουαρίου, να καθορίσει την περαιτέρω στάση των διοικητικών δικαστών. Για την προηγούμενη ημέρα, 9 Φεβρουαρίου, η Ένωση Διοικητικών Δικαστών έχει συγκαλέσει τακτική Γενική Συνέλευση των μελών της.

Ο σημερινός πρόεδρος της Ένωσης, Γ. Φαλτσέτος, δεν θα είναι υποψήφιος για το Διοικητικό Συμβούλιο, καθώς τον ερχόμενο Ιούνιο εξέρχεται του δικαστικού σώματος, λόγω συνταξιοδότησης.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, την ερχόμενη Πέμπτη 24 Ιανουαρίου θα δεχθεί εκπροσώπους όλων των δικαστικών ενώσεων.

Στη συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί κατόπιν αιτήματος των δικαστικών ενώσεων, θα συζητηθούν τα θέματα που απασχολούν τον χώρο της Δικαιοσύνης, ανάμεσά τους και το οικονομικό.