Εντολή να πυκνώσουν οι έλεγχοι στις δασικές και όχι μόνο περιοχές της Ρόδου, με στόχο να αποτραπούν περιπτώσεις παράνομης υλοτομίας, έδωσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες, ζητώντας έτσι από τις αντίστοιχες αρχές να αυξήσουν τους ελέγχους τους.   
Μέχρι σήμερα, τα περιστατικά που έχουν καταγραφεί ή έχουν καταγγελθεί αντίστοιχα, θεωρούνται ότι είναι σχετικά περιορισμένα για το νησί της Ρόδου (συγκριτικά με άλλες περιοχές της χώρας) αλλά ωστόσο βάζουν εκ των πραγμάτων σε επιφυλακή τις τοπικές αρχές.   

Για το θέμα αυτό, πρωτοβουλία αναμένεται να πάρει μέσα στις επόμενες μέρες η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με το Δασαρχείο της περιοχής και τους συλλόγους περιβάλλοντος, προκειμένου να αποτρέψουν τέτοιου είδους περιβαλλοντική καταστροφή.   

Σημειώνεται ότι η Διεύθυνση Δασών Δωδεκανήσουν έχει δώσει συγκεκριμένες άδειες σε συγκεκριμένα άτομα, για την υλοτόμιση συγκεριμένων δέντρων που έχουν καεί σε περιοχές όπου είχε ξεσπάσει πυρκαγιά το περασμένο καλοκαίρι.   

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να γίνουν έλεγχοι και για την περίπτωση ακόμα ατόμων που εντοπιστούν να μεταφέρουν τεμαχισμένα πεύκα ή ακομα και να τα πωλούν, σε συνεργασία και με τις υπόλοιπες συναρμόδιες αρχές (Τροχαία, ΣΔΟΕ κλπ). 
TAGS