Το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του Mall στο Μαρούσι κάνουν φύλλο και φτερό οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για να βρουν την άκρη του νήματος σχετικά με τη βομβιστική επίθεση της Κυριακής στο εμπορικό κέντρο.
Στην τυφλή επίθεση πρέπει να συμμετείχαν 4-6 άτομα, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους. Έντεκα συνολικά κάμερες του εμπορικού κέντρου έχουν καταγράψει τις κινήσεις τους. Οι κάμερες έχουν καταγράψει επίσης τις κινήσεις του ατόμου που θεωρείται ότι τοποθέτησε τη βόμβα ενώ δίπλα του βλέπουν να κινείται ύποπτα ακόμη ένα πρόσωπο, που λόγω του σωματότυπου, πιθανολογείται πως είναι γυναίκα.

Όπως μετέδωσε το Mega, το άτομο αυτό φορά σκούφο και κασκόλ, κρατά στα χέρια του μια τσάντα και κάνει πολύ προσεκτικές κινήσεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το πρόσωπο αυτό, που μπορεί να ήταν γυναίκα, μπήκε στον δεύτερο όροφο του εμπορικού κέντρου από την πλευρά της Νεραντζιώτισσας και με τις κυλιόμενες σκάλες κατέβηκε στον πρώτο όροφο, όπου τοποθέτησε τον εκρηκτικό μηχανισμό σε σημείο που δεν έπιαναν οι κάμερες.

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία οι δράστες της βομβιστικές επίθεσης στο Mall έφυγαν στη συνέχεια με χαρακτηριστική ψυχραιμία με συρμό του ΗΣΑΠ και οι αστυνομικοί διερευνούν σε ποιους σταθμούς κατέβηκαν.

Από την ένδειξη της ώρας που έχει καταγραφεί στο οπτικό υλικό προκύπτει ότι ο ύποπτος μπήκε στο κτίριο 15 λεπτά πριν από τα δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα, τα οποία έγιναν από τηλεφωνικό θάλαμο κοντά στο νοσοκομείο ΚΑΤ. Στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής έχουν μπει και τα υπολείμματα της βόμβας. Το γεγονός ότι χρησιμοποιήθηκε χύτρα ταχύτητας, καθώς και η συνδεσμολογία του μηχανισμού, παραπέμπει στη «Συνωμοσία των πυρήνων της φωτιάς», η ΕΛ.ΑΣ. όμως είναι επιφυλακτική μέχρι να υπάρξει ανάληψη ευθύνης.