Στα άκρα φτάνει η κόντρα κυβέρνησης και εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες, οι οποίοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν την απεργία, παρά την απόφαση του Πρωτοδικείου που την έκρινε παράνομη.
Χωρίς μετρό θα παραμείνει και σήμερα, Τρίτη, το λεκανοπέδιο, ενώ στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί ώς τις 4:00 το απόγευμα θα πραγματοποιήσουν οι εργαζομενοι στα μπλε λεωφορεία και τα τρόλεϊ από τις 11:00 το πρωί έως τις 4:00 το απόγευμα. Ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ θα είναι ακινητοποιημένα από τις 12:00 το μεσημέρι έως και τις 4:00 το απόγευμα.

Στις 11:00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί κοινή σύσκεψη όλων των σωματείων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς (ΣΤΑΣΥ-ΟΣΥ-ΟΣΕ) στα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο και στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας τους.

Η διοίκηση της εταιρίας Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ) θα καταθέσει νέα προσφυγή σήμερα, για τη νέα 24ωρη απεργία στο Μετρό. 

Εν τω μεταξύ, στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τις αποκρατικοποιήσεις, ο πρωθυπουργός συζήτησε το θέμα με τον αρμόδιο υπουργό Κωστή Χατζηδάκη τονίζοντας - αναφορικά με την ένταξη των εργαζόμενων στο ενιαίο μισθολόγιο - ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί. 

Απαράδεκτες χαρακτηρίζει ο αρμόδιος υπουργός Κωστής Χατζηδάκης τις κινητοποιήσεις των σωματείων των εργαζόμενων στα μέσα μαζικής μεταφοράς και επισημαίνει οτι μόνο μία μειοψηφία απεργεί, ενώ υπάρχουν αρκετοί εργαζόμενοι οι οποίοι πληρώνονται κανονικά τις ημέρες των απεργιών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεση του το υπουργείο Μεταφορών, στις 17 Ιανουαρίου το ποσοστό των εργαζομένων που συμμετείχαν στην απεργία του μετρό ανήλθε στο 33% ενώ την επόμενη μέρα που απεργούσαν όλα τα μέσα, συμμετείχε το 48% των εργαζόμενων στο μετρό, το 44% των εργαζόμενων του ΗΣΑΠ και μόλις το 4% των εργαζόμενων στο τραμ. Χαμηλότερα ήταν τα ποσοστά των εργαζόμενων στο μετρό που συμμετείχαν στην απεργία στις 19 και 20 Ιανουαρίου.

Πάντως, το σωματείο των εργαζομένων στον ΗΣΑΠ υποστηρίζει ότι το ποσοστό συμμετοχής στην απεργία της περασμένης Παρασκευής κυμάνθηκε στο 90% και όχι στο 44% που δηλώνει ο υπουργός.

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι θα ερευνηθούν τα στοιχεία αυτά κι αν υπάρχει λόγος θα γίνει αναφορά στη δικαιοσύνη και τροποποίηση του νόμου. Τέλος επανέλαβε ότι δεν μπορεί να γίνει καμιά εξαίρεση από την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου