Κοινό μέτωπο απέναντι στην «κυβερνητική αυθαιρεσία», στη μη κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, στη μη ιδιωτικοποίηση και στο «ξεπούλημα» των εταιρειών των Μέσων Σταθερής Τροχιάς, αποφάσισαν, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς. 

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε η NET, αποφασίστηκε στάση εργασίας στον Ηλεκτρικό και Τραμ για αύριο Τετάρτη 23 Ιανουαρίου, χωρίς ακόμη να έχουν διευκρινιστεί οι ώρες. Οι εργαζόμενοι του Μετρό από την πλευρά τους προχωρούν σε πιο σκληρές κινητοποιήσεις, και αποφάσισαν νεα 24ωρη απεργία για αύριο.


Τα Λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν κανονικά.


Για την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου είναι προγραμματισμένη στάση εργασίας των Λεωφορείων από τις 11 το πρωί έως τις 4 το μεσημέρι, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση των εργαζομένων.

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι προσανατολίζονται σε στάσεις εργασίας, την επόμενη Τρίτη, 29 Ιανουαρίου καθώς και σε 24ωρη απεργία, την επόμενη Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου. 

Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), του ΕΚΑ και των πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων του ΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες ΑΕ), της ΟΣΥ ΑΕ (Οδικές Συγκοινωνίες) και της ΕΡΓΟΣΕ, οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν την προσπάθεια της κυβέρνησης και του υπουργείου Μεταφορών να ποινικοποιήσει τους αγώνες των εργαζομένων στις μεταφορές.

ΣΤΑΣΥ: Παράνομες οι κινητοποιήσεις, θα εφαρμοστεί ο νόμος


Κατά των κινητοποιήσεων που είχαν εξαγγείλει τα σωματεία των εργαζομένων για σήμερα προσέφυγε και σήμερα Τρίτη 22 Ιανουαρίου η ΣΤΑΣΥ Α.Ε. ενώ όπως ανακοίνωσε με την υπ’ αριθμόν 99/2013/22-1-2013 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και οι σημερινές κινητοποιήσεις κρίθηκαν παράνομες και απαγορεύτηκε η συνέχιση τους.

«Έχοντας εξαντλήσει τις διαδικασίες διαλόγου και τα ένδικα μέσα με τα οποία η δικαιοσύνη κατά συρροή κήρυξε τις κινητοποιήσεις παράνομες, η εταιρία δεν θα παραμείνει απαθής απέναντι στην ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού και τη συνεχιζόμενη παρανομία και θα προχωρήσει στην απόλυτη εφαρμογή του συνόλου των συνεπειών του νόμου», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η ΣΤΑΣΥ.

Καλεί ταυτόχρονα τους εργαζόμενους «να επιστρέψουν άμεσα στην εργασία τους και να γνωρίζουν ότι σε διαφορετική περίπτωση θα εφαρμοστεί ο νόμος».

Η εταιρεία αναφέρει επίσης ότι σε συνέχεια της χθεσινής απόφασης των αρμοδίων δικαστηρίων «κάλεσε τους εργαζόμενους να σεβαστούν την δικαστική απόφαση και να επανέλθουν στην εργασία τους προσφέροντας στους πολίτες τις συγκοινωνιακές υπηρεσίες κοινής ωφέλειας».
Σχετικό Θέμα: Εισαγγελική παρέμβαση για την απεργία στο Μετρό