Με την απολογία του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου ολοκληρώθηκε η αποδεικτική διαδικασία στην πολύκροτη δίκη για το οικονομικό σκάνδαλο στον κεντρικό δήμο, που διεξάγεται από τον περασμένο Σεπτέμβριο ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.
Η διαδικασία θα συνεχιστεί την Τρίτη το πρωί με την πρόταση του εισαγγελέα τής έδρας Βασίλη Χαλντούπη.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του, που ξεκίνησε στις 9.30 το πρωί και διήρκεσε έως τις 3 το απόγευμα, με ενδιάμεση διακοπή μίας ώρας,  ο Β. Παπαγεωργόπουλος, αρνήθηκε όλους τους ισχυρισμούς του Π. Σαξώνη, τους αντέκρουσε έναν έναν και τους χαρακτήρισε «αφηγηματικό παραμύθι». «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κάποιοι τον έχουν συμβουλέψει και έχει καταλήξει σε έναν σχεδιασμό», τόνισε αφήνοντας να εννοηθεί ότι πίσω από τα λεγόμενα του κ. Σαξώνη κρύβεται πολιτική σκευωρία. Ανέφερε μάλιστα: «Θα μας κρίνει ο Θεός και ο μελλοντικός ιστορικός». Τέλος, είπε ότι σύμφωνα με δικούς του υπολογισμούς η ζημιά από το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης στο δήμο ανέρχεται σε 7,2 εκατ. ευρώ.

Διακήρυξε την αθωότητά του προσπαθώντας να αντικρούσει τις βαρύτατες πράξεις που τον βαρύνουν. «Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι έχω βάλει στη ζωή μου έστω ένα ευρώ παράνομα στην τσέπη μου. Ποτέ δεν έπιασα χρήματα του δήμου στα χέρια. Αν βρούνε ότι έχω έστω ένα ευρώ σε τράπεζες του εξωτερικού θα πέσω από το Λευκό Πύργο», είπε κατά την απολογία του. 


Επέμεινε ότι η δημοτική αρχή δεν είχε τη δυνατότητα να ανακαλύψει την υπεξαίρεση, αποδίδοντας ευθύνες στην Εφορία και τα ασφαλιστικά Ταμεία. Υπεραμύνθηκε δε των ισχυρισμών του μόλις αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο.

Κάλυψε τέλος τους κατηγορούμενους πρώην αντιδημάρχους Οικονομικών για τους οποίους παρατήρησε ότι είναι όλοι τους έντιμοι άνθρωποι και προσωπικότητες της πόλης.

Τις προηγούμενες μέρες απολογήθηκαν οι 17 συγκατηγορούμενοι του πρώην δημάρχου, μεταξύ αυτών ο άλλοτε στενός του συνεργάτης, πρώην γενικός γραμματέας Μιχάλης Λεμούσιας, τρεις αντιδήμαρχοι Οικονομικών, διευθυντές, προϊστάμενοι και υπάλληλοι των οικονομικών υπηρεσιών του δήμου, ανάμεσά στους οποίους ο κεντρικός κατηγορούμενος για την υπόθεση, πρώην ταμίας Παναγιώτης Σαξώνης.