Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κατέθεσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, σχετικά με την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης.
Όπως είναι γνωστό κάτω από αφόρητες πιέσεις, η κυβέρνηση υποχώρησε  πριν από μερικούς μήνες τελικά ψήφισε την εξίσωση του φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης με αυτόν της θέρμανσης. Η επιχειρηματολογία της τρικομματικής κυβερνητικής κοινοπραξίας ήταν πως τάχα η  εξίσωση φόρων θα οδηγήσει στον δραστικό περιορισμό του λαθρεμπορίου καυσίμων.
Η εφαρμογή όμως απέδειξε το αντίθετο. Εάν ο στόχος ήταν ο έλεγχος του λαθρεμπορίου, τότε η κυβέρνηση θα μπορούσε να επιστρέψει στους χειμαζόμενους καταναλωτές το σύνολο του επιπλέον φόρου» αναφέρει ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας.

«Οι Χριστιανοδημοκράτες ζητούν να αποκατασταθεί το τραγικό λάθος όπως και στην πράξη αποδείχτηκε αφού είχε σαν αποτέλεσμα, όπως επισημαίνει ο Αχαιός πολιτικός την εκτίναξη της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης κατά 30%-35% σε μια χρονική συγκυρία που το εισόδημα των Ελλήνων έχει συρρικνωθεί τραγικά» τόνισε ο κ. Νικολόπουλος.

Ο κ. Νίκος Νικολόπουλος στη συνέχεια τονίζει: «Ενώ λοιπόν η κυβέρνηση επικαλέστηκε την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων, ο προφανής-προφανέστατος λόγος που η τρόικα πίεσε και η τρικομματική κυβέρνηση υλοποίησε το μέτρο αυτό ήταν ένας, ο διπλασιασμός των εσόδων από τους επιπλέον φόρους από 1,1 δις το 2011 σε 2,2 δες που θα εισέπραττε από τους ήδη βαριά φορολογούμενους οικογενειάρχες. Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος όμως».

«Το παραεμπόριο (ξύλου, καυστήρων, καύσιμης βιομάζας αμφιβόλου ποιότητας, αλλά και ενδεχόμενης επικινδυνότητας) οργιάζει, μαζί και τα τεράστια διαφυγόντα έσοδα του δημοσίου. Ποτέ όμως δεν είναι αργά να αναγνωριστεί ένα λάθος και να αποκατασταθεί», όπως τονίζει.

«Οι αριθμοί εκδικήθηκαν την ανάλγητη κυβέρνηση. Η κατανάλωση  πετρελαίου θέρμανσης μειώθηκε κατά 60% έως 80%. Εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας ξεπάγιασαν, καθώς απέμειναν χωρίς θέρμανση. Η απελπισμένη αναζήτηση για φθηνή θέρμανση είναι οι έως τώρα 13 θάνατοι, που οφείλονται σε πυρκαγιές. Η ατμόσφαιρα σε όλες τις μεγαλουπόλεις έχει δηλητηριαστεί. Περί τα 700 βενζινάδικα αναμένεται να βάλουν λουκέτο το φετινό χειμώνα, εκτινάσσοντας σε μεγαλύτερα ύψη την ανεργία» κατέληξε, μιλώντας σε δημοσιογράφους.