Στο έλεος επιτήδειων είναι το δημοτικό ακίνητο που βρίσκεται στο άλσος του Ευμοίρου Ξάνθης, καθώς έχουν κλαπεί ακόμη και τα κεραμίδια, τα παράθυρα, τα κουφώματα, αλλά και μέρος των τοιχωμάτων και της οροφής!  
Ειδικότερα, ήδη εδώ και έναν περίπου χρόνο ο Οικολογικός Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ευμοίρου, που έχει αναλάβει εθελοντικά τη φροντίδα και τον καθαρισμό του άλσους που κατά καιρούς χρησιμοποιείται για την ανάπτυξη παραβατικών δράσεων, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το δημοτικό ακίνητο που βρίσκεται στο κέντρο του δάσους, επισημαίνοντας πως ληστές έχουν επιδοθεί σε καθημερινές επιδρομές σε αυτό αφαιρώντας ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ή να μεταπωληθεί.  

Το δημοτικό ακίνητο που βρίσκεται εντός του άλσους είχε εγκαταλειφθεί πλήρως με τον δήμο να επισημαίνει κατά καιρούς πως σχεδιάζει την αξιοποίησή του, χωρίς βέβαια αυτό να γίνεται πράξη. Την ίδια στιγμή ο Σύλλογος του Ευμοίρου ανέλαβε τον καθαρισμό του άλσους ενώ ζήτησε από τον δήμο να του παραχωρήσει του ακίνητο για να αναλάβει να τη συντήρησή του. Ωστόσο μέχρι και σήμερα αυτό δεν έχει συμβεί, ενώ επιτήδειοι έχουν κλέψει τα κεραμίδια, τα κουφώματα ακόμη και την οροφή του κτηρίου.  

Παράλληλα, μια σειρά από παραβατικές δράσεις αναπτύσσονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα εντός του δάσους, ενώ αυτό έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο. «Η κατάσταση είναι χειρότερη απ’ ότι ήταν πριν έξι μήνες. Μετά από εθελοντικούς καθαρισμούς που είχαμε κάνει και τον καθαρισμό που είχαν αναλάβει οι εργαζόμενοι στην κοινωφελή εργασία του δήμου Ξάνθη η κατάσταση είναι χειρότερη πλέον.

Από τη στιγμή που δεν υπάρχει φύλαξη ο καθένας πάει εκεί και πετάει τα μπάζα του μέσα στο άλσος» αναφέρει η πρόεδρος του Συλλόγου κα. Δέσποινα Κάλφα εξηγώντας παράλληλα πως «πρώτα το λάθος είναι δικό μας και απορώ γιατί τα πετάνε μέσα στο δάσος τα σκουπίδια. Η δουλεία του Συλλόγου δεν είναι να ρίχνει ο κόσμος τα σκουπίδια του και εμείς να πάμε να τα μαζεύουμε πάλι. Σήμερα θα λειτουργούσε το κτήριο αυτό και θα ήταν σε μια πολύ καλή κατάσταση. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει σκεπή στο κτήριο η μισή έχει κλαπεί».  


Πηγή: thrakitoday.com
TAGS